torstai 23. helmikuuta 2012

Purkoperunakeitto

Olin ostanut ison purjon, josta oli tarkoitus tulla osa eilistä risottoa. Käytin risotossa kuitenkin appelsiinia eikä purjo sopinut joukkoon.
Tänään purjolle oli käyttöä. Valmistin purjoperunakeiton. Samettinen keitto sopii hyvin näihin pakkas-nuoskakeleihin.

Purjoperunakeitto
1 iso purjo
20 g voita
5  perunaa
1 l kasvislientä fondipalasta
timjamia ja valkopippuria
Lisäksi
täysjyvävuokaleipää
nokare voita

Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele purjo hyvin ja leikkaa valkoinen osa renkaiksi.
Sulata voi kattilassa ja kuullota purjo kannen alla, älä ruskista.
Lisää perunat ja mausteet. Jatka kuullottamista 2-3 minuuttia. Lisää puolet kasvisliemestä.
Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto.
Lisää loput kasvisliemestä ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja leikkaa suikaleiksi. Kuumenna voinokare pannulla ja paista leipäsuikaleet rapeiksi. Leikatut reunat sopii myös paistaa, ne ovat rapeita  ja hyviä.

2 kommenttia:

  1. Nuo leipäsuikaleet kuulostavat hyvältä, pitääkin kokeilla niitä seuraavan kerran kun teen purjoperunasosekeittoa.

    VastaaPoista
  2. Olivat rapeita ja hyviä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.