Niinpä fileoin silakat, se oli työläin vaihe tässä ruokalajissa.
Uunisilakat hapankorpuissa
600 g silakkafileitä
8 viipaletta hapankorppuja
1 dl kermaa
1 1/2 dl kreikkalaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
2 tl tilliä kuivattua
suolaa, valkopippuria
rypsiöljyä
Hienonna hapankorput rouheeksi, ripauta mukaan 1 tl tilliä. Sirottele puolet vuokaan.
Sekoita kerma ja jogurtti. Lisää sekaan sitruunamehu ja loput tillistä.
Mausta silakkafileet. Taita fileet lihapuoli ulospäin ja lado limittäin vuokaan. Ripauta pinnalle sitruunamehua.
Kaada kermajogurttiseos pinnalle. Sirottele loput hapankorppurouheesta päälle. Pirskottele pinnalle rypsiöljyä.
Uunisilakoiden lisukkeeksi valmistin tomaattisalaatin.
Maistuis kyllä mullekin♥
VastaaPoistaRaija,
VastaaPoistaOli myvää vielä kylmänäkin, ellei jopa parempaa.
Houkutteleva ohje! Pitääpä kokeilla tuota joku päivä :) Missä uunin lämmössä paistoit silakoita ja kuinka kauan?
VastaaPoistaAnna,
VastaaPoistaPaistoin 175-asteessa (kiertoilma) noin 20 minuuttia.
Teinpä terästetyn version: Muuten sama, mutta lisäsin tillin lisäksi myös tillinsiemeniä toisen teelusikallisen, vähän murskattuna; sekä keltaista Lemondrop chiliä renkaina. Sitruunan sijasta tuli laitettua limeä. Hyväää tuli!
VastaaPoistaTillinsiemenistä tulee vähän kuminan tapainen maku voimakkaan tilliaromin lisäksi...