perjantai 24. helmikuuta 2012

Uunisilakat

Jos olisin tiennyt, että valmistan silakat uunivuoassa, olisin ostanut ne fileinä. Päätin, että en paista silakoita perinteiseen tapaan, vaan kypsennän ne hieman näppärämmin kaikki kerralla uunissa.
Niinpä fileoin silakat, se oli työläin vaihe tässä ruokalajissa.

Uunisilakat hapankorpuissa


600 g silakkafileitä
8 viipaletta  hapankorppuja
1 dl  kermaa
1 1/2 dl kreikkalaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
2 tl tilliä kuivattua
suolaa, valkopippuria
rypsiöljyä
Hienonna hapankorput  rouheeksi, ripauta mukaan 1 tl tilliä. Sirottele puolet vuokaan.
Sekoita kerma ja jogurtti. Lisää sekaan sitruunamehu ja loput tillistä.
Mausta silakkafileet. Taita fileet lihapuoli ulospäin ja lado limittäin vuokaan. Ripauta pinnalle sitruunamehua.
Kaada kermajogurttiseos pinnalle. Sirottele loput hapankorppurouheesta päälle. Pirskottele pinnalle rypsiöljyä.
Uunisilakoiden lisukkeeksi valmistin tomaattisalaatin.  

5 kommenttia:

  1. Raija,
    Oli myvää vielä kylmänäkin, ellei jopa parempaa.

    VastaaPoista
  2. Houkutteleva ohje! Pitääpä kokeilla tuota joku päivä :) Missä uunin lämmössä paistoit silakoita ja kuinka kauan?

    VastaaPoista
  3. Anna,
    Paistoin 175-asteessa (kiertoilma) noin 20 minuuttia.

    VastaaPoista
  4. Teinpä terästetyn version: Muuten sama, mutta lisäsin tillin lisäksi myös tillinsiemeniä toisen teelusikallisen, vähän murskattuna; sekä keltaista Lemondrop chiliä renkaina. Sitruunan sijasta tuli laitettua limeä. Hyväää tuli!
    Tillinsiemenistä tulee vähän kuminan tapainen maku voimakkaan tilliaromin lisäksi...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.