perjantai 31. lokakuuta 2008

Rucola-sitruunapasta

Pasta on nopeaa, hyvää ja siitä pitävät lähes kaikki. Se on myös ruoka, jossa saa soveltaa omia oivalluksiaan ja lopputulos on aina onnistunut. Tein pastan ohjeen mukaan, jonka olen tallentanut jossain vaiheessa pastasuosikkeihini.

Chilillä maustettu rucola-sitruunapasta

700 g spagettia
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
4 rkl pieniä kapriksia
3 tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna ja viipaloituna
2 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl sitruunamehua
7 dl pilkottuja rucolanlehtiä
2 dl raastettua parmesaania
rouhittua mustapippuria

Keitä pasta kiehuvassa vedessä, kunnes se on al dente.
Kuumenna pastan kiehuessa öljy paistinpannulla. Pane valkosipuli ja kaprikset pannulle ja paista sekoittaen minuutin ajan.
Lisää chili, sitruunankuori ja -mehu pannulle, kypsennä noin minuutti.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon valkosipuliseos, rucola ja parmesaani. Ripottele joukkoon mustapippuria ja kääntele ainekset sekaisin keskenään.

Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa. Tästä annoksesta riittää neljälle.

Alkusalaattina tarjosin jää- ja lehtisalaattia, johon sekoitin mukaan kuorittua viipaloitua kurkkua, keltaista paprikaa ja kuivattua taatelia ja päälle ripsautin neitsytoliiviöljyä.

7 kommenttia:

  1. Oli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin.

    VastaaPoista
  2. Tuota pitaa kokeilla. Meilla tykataan pastoista, ja ma tykkaan niita laittaa kun ovat helppoja :)

    VastaaPoista
  3. Susa, tuo pasta on yksi parhaimmistani

    VastaaPoista
  4. Hei,
    tein tata tanaan. Kiitos reseptista, ihanaa!
    Kuva blogissani :)

    VastaaPoista
  5. Susa, kävin katsomassa, hyvältä näytti.

    VastaaPoista
  6. erittain mielenkiintoinen, kiitos

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.