keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Pizzaa

Tänään ei keittiössä kulunut aikaa ollenkaan. Vuorossa oli pizzaa Kotipizzasta. Tätä ruokaa meillä syödään harvoin, ehkä kerran kolmessa kuukaudessa. Kotona pizza maistui. Pahvilaatikko auki ja lämmin pizza lautaselle. Ruokajuomana parasta on cocacola, sitä ostetaan tasan yhtä harvoin kuin pizzaakin. Jostain syystä se on itsestäänselvyys roskaruuan kumppanina.

Mozzarellaa, tomaattia ja salamia, kinkkua, ananasta ja aurajuustoa. Kaloreita on turha laskea, kun valinta on tehty ja nälkäisenä on ruokaa lautasella. Tämä ruoka maistui luvattoman hyvältä.
Valmisruokien sarjassa maistuvimpia.
Syödäänkö teillä valmispizzoja.

Tähän otsikon aiheeseenkin liittyen löysin Aamulehden nettisivuilta lehden alulle paneman kilpailun 100 parasta suomalaista ruokaa. Hyviä ruokia näytti olevan jo enemmän kuin tusina ja joukossa oli tietysti pizzakin. Onko se suomalaista. Riittänee kait, että se on suomalaisittain valmistettu Italiasta lähtöisin oleva ruokalaji. Sitä kannattaa kokeilla kotikeittiössä.

8 kommenttia:

 1. Rakastan pizzaaa, MUTTA..en ole syönyt ku 2 pizzaa maaliskuun jälkeen, jolloin aloitin elämäntapamuutoksen.., mikä jatkuu edelleen.. JA nyt kun näin tuon kuva... AUTS!!!

  Ei, en halua soimata tai huonoa omatuntoa.. Haluan sanoa: "Nauttikaa jokaisesta murusta!"

  iloa!

  VastaaPoista
 2. Näyttipä herkulliselta. :p Meillä syödään aidon pizzerian pizzaa pari kertaa kuussa, sillä naapurissamme sijaitsee aivan ihana pizzaria. Melkein yhtä lähellä on Kotipizzakin, mutta koska naapuripizzeriasta neljän täytteen pizzan saa hintaan 5,50 e, ei ole ollut tarvetta vielä Kotipizzassa vierailla, jossa samanlaisen pizzan hinta olisi lähes kaksinkertainen. :p Oulun pizzataso on sekä hinnaltaan, että laadultaan kuulemani mukaan Suomen parasta tasoa, joten saa nähä miten kaltaiseni suuri pizzojen ystävä selviääkään, kun joskus täältä pois muuttaa.

  VastaaPoista
 3. Anni,
  Nälkäisenä nauttii aina ruuasta. Ja kyllä pizza oli hyvää (kun harvoin syö)

  VastaaPoista
 4. bemary,
  Olemme mekin kokeilleet Suomen parhaaksi pizzeriaksi äänestetyn Denniksen pizzoja, mutta mielestäni Kotipizza maistuu paremmalta. Se ei ole ihan niin "rasvainen" ja pohja on mureampi. Täytteethän ovat samaa tavaraa. Pohja ja paisto ratkaisee.
  Meillä ei hinta ratkaise, kun syömme harvoin, mutta ymmärrän jos pitsoja uppoaa tuota vauhti, niin hinnalla on hieman merkitystä.

  Kiitos vierailustasi tervetuloa uudelleen.

  VastaaPoista
 5. Pizza on meillä harvinaista herkkua. Muutaman kerran vuodessa tehdään itse alusta asti. Joskus kiireessä ostetaan Tri Öetkerin (vai mikä se nyt oli) tomaattipakastepizza ja tuunataan se omaan makuun sopivaksi eli laitetaan siihen lisää tuoretomaattia, pestoa, valkosipulia ja mustapippuria. Ihan kelvollista.

  VastaaPoista
 6. tytti,
  tuohan on hyvä idea tuunata valmista pizzaa mieleisekseen. Se on nopeaa ja uskon aivan hyvää.

  VastaaPoista
 7. Koitan vältellä pizzan syömistä, mutta silloin tällöin tulee syötyä pizzerian pizzaa. Yleensä on joku tietty syy herkutella, tai sitten reissusta palattua käydään hakemassa pizzaa, jos kotona ei ole mitään syömistä. Kotipizza on kyllä ehdoton suosikkini, todellista herkkua ja täytevaihtoehdot on ihan loistavat.

  VastaaPoista
 8. sanna,
  samoilla aallilla kuljetaan pizzan suhteen

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.