sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Lampaankyljykset

Tänään valmistin lampaan- tai tarkemmin sanottuna karitsankyljykset hauduttaen. Kyljykset olivat pakastetut uusseelantilaiset.

Lampaankyljykset hauduttaen

4 lampaankyljystä
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
1 dl kasvilientä, käytin porkkanoiden keitinliemen
4 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2 sipulia
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia

Jätä pakastetut kyljykset edellisenä päivänä jääkaappiin pakkauksessaan sulamaan. Pyyhi kyljykset talouspaperilla ja anna lämmetä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Kuumenna öljy pannulla. Paista kyljykset siinä molemmin puolin ruskeiksi. Ripottele päälle suola ja mustapippuri. Nosta kyljykset kasariin. Huuhtele pannu esim kasvisten keitinvedellä ja lisää se kasariin kyljysten päälle. Kuori ja lohko kasariin sipulit, valkosipulit ja kuutioitu tomaatti. Hauduta kannen alla, kunnes liha on kypsää. Ripottele sekaan mausteet ja hauduta vielä 5 minuuttia. Suurustin kastikkeen tummalla kastikesuurusteella.

Lampaankyljyksille valmistin lisukkeet.
Hunajaporkkanat, suikaloi porkkanat, lisää kiehuvaan vesitilkkaan, mausta suolalla ja kypsennä. Käytä keitinvesi kyljysten haudutusliemeksi. Liruta porkkanoille hieman hunajaa.

Paahdetut paprikat, punaisia paprikoita, valkosipulinkynsi, oliiviöljyä, punaista balsamicoa, sokeria, suolaa, mustapippuria, oreganoa. Halkaise paprikat, poista siemenet. Nosta paprikat kuoripuoli ylöspäin uuniritilälle leivinpaperin päälle. Paahda paprikoita 225-asteessa n 20 minuuttia. Nosta paprikat kulhoon ja peitä kannella, anna höyrystyä n viisi minuuttia. Poista kuoret. Pieni paprikat kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainesosat. Anna vetäytyä noin tunti.

Perunasose syntyy, kun survot kypsät perunalohkot karkeaksi soseeksi.

Vuohenjuusto-taatelisalaatti

Tämä salaatti sopi erinomaisesti alkuruuaksi. Vuohenjuusto ja taateli sopivat hyvin keskenään.
Revi pehmeää lehtisalaattia, kaada päälle hieman neitsytoliiviöljyä. Kuori ja viipaloi päälle kurkkua. Puolita pienet vuohenjuustokiekot salaatille ja suikaloi päälle lopuksi kuivattua taatelia.

11 kommenttia:

  1. Aivan ihanat ruuat, mahtavat kuvat. Minusta näytöltäni tuli vielä hyvä ruuan tuoksukin....

    VastaaPoista
  2. marjamatilda,
    tosiaan nuo lampaankyljykset olivat hyviä. Lammasruokia tulee aika harvoin laiteltua.
    Paahdetut paprikat sopivat lampaan lihan kanssa hyvin.
    Valkosipulia oli aika reippaasti, mutta meillä pidetään siitä ja lammasruokiin se on melkein ehdoton.

    VastaaPoista
  3. Ihana kombinaatio salaatissasi!

    VastaaPoista
  4. yaelian,
    ja se on myös hyvää

    VastaaPoista
  5. Oh ihanan herkulliset lampaankyljykset. Täytynee minunkin mennä kaivelemaan pakastealtaita!

    VastaaPoista
  6. Kiitos rossana. Lammasta tulee valmistettua aivan liian harvoin.

    VastaaPoista
  7. Oi oi, miten syötävän hyvän näköinen salaatti, slurps!

    VastaaPoista
  8. Oi oi, miten syötävän hyvän näköinen salaatti, slurps!

    VastaaPoista
  9. kati,
    vuohenjuusto ja taatelit, ihana yhdistelmä

    VastaaPoista
  10. Siis mita ihmetta! Ma vasta nyt huomasin taman blogisi!
    Ihanaa! Linkitan tamankin :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos susa,
    Siirsin ruokapuolen tänne keittiöön, löydän ruokaohjeet paremmin ja ovat selkeästi omassa osastossaan

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.