maanantai 27. lokakuuta 2008

Broileria ja kukkakaalia sekä pannari

Sunnuntaina ei ruuanlaitto innostanut, mutta piti kuitenkin jotain valmistaa. Broilerin rintafileet oli ostettu ja kukkakaalia oli jääkaapissa neljä kappaletta. Niistä siis ruokaa.

Broileria hauduttaen

Ruskista broilerin rintafileet kevyesti öljyssä. Mausta soijakastikkeella. Siirrä fileet kasariin. Huuhtele pannunliemi kasariin, lisää ruokakermaa ja Bonjour Creme tatti-herkkusienijuustoa.
Hauduta noin 15 minuuttia kasarissa kannen alla. Tarkista maku, lisää suola, currya ja kuivattua rosmariinia.

Uunissa kypsennetty kukkakaali
Huuhtele ja pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Silppua punasipuli. Sekoita kukkakaali, punasipuli ja ripaus suolaa voideltuun vuokaan. Kaada päälle ruokakermaa ja raasta pinnalle juustoa. Kypsennä uunissa 200-asteessa.

Kun uuni oli lämmin, päätin valmistaa kookosmaitopannarin. Ajatus tästä syntyi, kun huomasin, että kookosmaitopurkki oli parasta käyttää ennen käyttöpäivämäärän umpeuduttua.

Purkillinen kookosmaitoa, 2 kananmunaa, 2 rkl maissitärkkelysjauhoja, vehnäjauhoja sopivan sakeuden saavuttamiseksi, 2 tl vaniljasokeria ja 1 tl leivinjauhetta. Sekoita aineet ja anna turvota hetki. Kaada voideltuun vuokaan. Liruttele pinnalle siirappia. Kypsennä 200-asteessa, kunnes
pannari on kauniin vaaleanruskea. Tarjoa marjojen tai hillon kera.

6 kommenttia:

  1. Minäkin tein lauantaina pannaria, jossa oli puolet tavallista maitoa ja puolet kookosmaitoa. Tuli ihanan täyteläistä pannaria, kupli hyvin uunissa jne. eli täydellinen pannari, joka maistui kivasti kookokselta ja vaniljalta.

    VastaaPoista
  2. arleena,
    minäkin tai meilläkin pidettiin tästä kookosmaitoversiosta

    VastaaPoista
  3. Vasta Susan blogista tajusin, että olet siirtänyt sapuskat eri paikkaan, hetken olen jo ihmetellytkin, kun ei kokkailuja näy :-) Vihdoin löysin! :-P

    VastaaPoista
  4. Hei taas! Kummallista! aina kun tänne tulee alkaa vatsa kurnia.. ;)

    Täytynee taas kokeilla. Mielenkiintoinen tuo kookosmaitopannari!

    VastaaPoista
  5. ylimuuli,
    juu siirsin omaksi ruokablogiksi kaikki kokkailut, on jotenkin selvempää. Mukava, että löysit tänne.

    VastaaPoista
  6. jantiina,
    kiitos, jos nälkä tulee sehän on kokkaajalle paras kiitos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.