tiistai 28. lokakuuta 2008

Savulohipiiras

Helmi-perunasuurimot saivat tänään uuden tehtävän. Ne olivat osana savulohipiirasta. Hyvin täyttivät tehtävänsä, sopivat piiraaseen erinomaisesti. Muuntelin Helmi-suurimopaketin ohjeen sopivaksi omaan keittiööni. Savulohi on viljeltyä suomalaista kirjolohta.

Savulohipiiras

100 g pehmeää margariinia (Floraa)
2 dl luomu sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g savustettua viljeltyä kirjolohta (Apetit) pienittynä
1/2 vihreää paprikaa ja 1/2 keltaista paprikaa silputtuna
1,5 dl Helmi perunasuurimoita
2 dl ruokakermaa (10%:sta)
1 dl maitoa
1,5 dl juustoraastetta (emmental)
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl mustapippuria
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi ja taputtele taikina voideltuun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (halk 24 cm)
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakkapohjalle. Paista n 225-asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Piiras oli suussasulavaa, savulohi sopi erittäin hyvin tähän kokoonpanoon. Sämpyläjauhot tekivät pohjasta täyteläisen ja pehmeän. Helmisuurimoita on helppo käyttää täytteissä, ne korvaavat kananmunat, sitovat täytteen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.