torstai 2. lokakuuta 2008

Kasvislasagne

Päätin tehdä lasagnen kasvisversiona. Käytin jääkaapista löytyviä kasviksia. Kaapissa odottivat kaikki muutkin ainekset, joten toimeen vaan.

Kasvislasagne

Kasvistäyte
Puolikas munakoiso, puolikas kesäkurpitsa, kaksi porkkanaa, punajuuri, iso sipuli, neljä valkosipulin kynttä, mustapippuria, kuivattua basilikaa, yrttisuolaa, oliiviöljyä

Viipaloi munakoiso ja suolaa viipaleet, itketä niitä puolisen tuntia, huuhtaise ja kuivaa serlalla.
Pese ja pilko ohuiksi suikaleiksi porkkanat, punajuuri ja paprika.
Poista kesäkurpitsasta siemenet ja viipaloi.
Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet.
Aseta kasvikset uunipellille, munakoisoa lukuunottamatta, ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausteet. Paahda 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Valkokastike
Kiehauta 8 dl maitoa
Sekoita 1 dl vehnäjauhoja 2 dl:aan kylmää maitoa
Lisää vehnäjauhoseos kiehuvaan maitoon sekoittaen ja anna kypsyä muutama minuutti.
Ota kattila levyltä. Sekoita joukkoon 1 purkki raejuustoa ja yksi kananmuna.
Mausta 2 tl yrttisuolaa.

Kokoa lasagne
Voitele vuoka. Kauho siihen valkokastiketta. Lisää muutama viipale munakoisoa. Lisää päälle kasviksia. Levitä päälle lasagnelevyt, sitten valkokastike, kasvikset, lasagnelevyt jne...
Lopuksi päällimäiseksi valkokastike ja sen päälle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 40 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Kuullostaa aivan ihanalta. Purkillinen raejuustoa on myös hyvä idea.
    Olen tehnyt joskus myös kasvislasagnea perinteisen jauhelihan sijaan. Joskus on tullut tehtyä myös tonnikalalasagnea sekä broilerilasagnea.

    VastaaPoista
  2. Broilerilasagnea, jossa oli pekonia olen myös tehnyt.
    Seuraava koitos olisi kalan, lohen tai siian yhdistäminen osaksi lasagnea.

    VastaaPoista
  3. Olen vannoutunut kasvislasagnen ystävä. Teen sen lähes aina ilman valkokastiketta. Olen usein tehnyt kasvislasagnea,jossa ei ole kastiketta ollenkaan, vaan levyjen väliin laitetaan munakoisoviipaleita ja tomaattiviipaleita (sekä mausteet + juustoraaste). Tomaatti antaa lasagneen tarvittavan kosteuden. Herkkua!

    VastaaPoista
  4. tytti,
    tuo kasvislasagnesi kuulostaa hyvältä ja kaiken lisäksi nopealta, kun ei tarvitse keittää sitä valkokastiketta.
    Sitäpä sitten kokeilen.

    VastaaPoista
  5. Kivan kepeä ohje, perinteinen lasagne on vähän liian tuhtia kaikkine juustosössöineen meikäläisen makuun. Täytynee koklata joskus tätä tai tuota tytin ideaa, joka myös vaikutti varsin verrattomalta.

    VastaaPoista
  6. helmi,
    juu voi tehdä vielä kevyemmän tytin ideaa käyttäen

    VastaaPoista
  7. toinen kokkaaja10.10.2008 20.31

    Taas heräsi ruoka- & kokkaamishalut. Olen tehnytkin kasvislasagnea, ruokaisaa mutta ilman maitoa (allergiselle)ja käyttänyt perinteistä Koskenlaskijajuustoa kasvisliemeen liotettuna nesteeksi. Kasviksina esim. kaikki mahdolliset kaalilajit.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.