keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Jauhelihapihvit ja paahdetut kasvikset

Eilisen kepeän porkkanakeiton jälkeen piti tänään valmistaa tuhdimpaa ruokaa. Yleensä se on silloin jotain lihasta. Mietiskelin vasta kaupassa mitä tekisin. Valinnanvaraa oli suhteellisen vähän, kun jätin possunlihat pois. Suljin pois myös suikalelihan. Joskus tuntuu, että suikaleiksi on valittu kaikki rippeet lihamestarin pöydältä. Tietenkään en ole siitä varma, kun en saa olla koskaan tehtaassa suikalointitapahtumassa mukana. Naudan jauheliha näytti hyvältä, päädyin siihen. Lisäkkeeksi valitsin kasviksia.

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit tein aika perinteisesti pienellä poikkeuksella. Käytin vehnäjauhoja pihveissä.

400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa, maustepippuria ja valkopippuria sopivasti
2 rkl vehnäjauhoja
loraus vettä
Sekoita jauhelihaan muna ja mausteet. Lisää vähitellen sekoittaen vehnäjauhot. Lorauta joukkoon vettä juuri sen verran, että taikinasta tulee notkea, mutta kiinteä.
Muodostele käsin taikinasta sopivankokoiset pihvit ja paista pannulla öljytilkassa kypsiksi.

Paahdetut kasvikset, munakoiso, kesäkurpitsa, paprika, sipuli, hedelmänä päärynä

Paloittele kasvikset suurinpiirtein yhtäsuuriksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Paloittele päärynä.
Suolaa munakoisokuutiot ja anna koison vetistyä hetki. Huuhtele ja kuivaa kuutiot.
Poista kesäkurpitsasta ja paprikasta siemenet ennen paloittelua.
Kuori päärynä ja paloittele pieneksi.
Paahda kasvikset ja päärynäpalat pienessä öljytilkassa. Lisää yrttisuolaa ja basilikaa, kuivattua tai tuoretta. Kasvikset saavat jäädä al denteksi.

Salaatiksi sekoitin pehmeää lehtisalaattia, luumutomaatteja ja päärynäviipaleita. Päälle ripottelin yrttisuolaa ja mustapippuria.
Oli maukas ja hyvä kokonaisuus.

2 kommenttia:

  1. Ai että sulla on herkullisen näköisiä ruoka-annoksia, ihan tässä nälkä tulee!;) Pittääpä joskus ihan ajan kans katella näitä enemmänki, ja ohjeitaki ottaa.

    VastaaPoista
  2. Ah! taas näitä sinun ohjeitasi... ja noita kuvia... nälkä kurnii, kun niitä katsookin! Pakko kokeilla tätäkin viikonlopun aikana!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.