Meille posti jakaa Me-lehden, osuuskauppaliikkeen ilmaisjakelulehti, josta luen vain ruokaohjeet. Sieltä on löytynyt monta hyvää ohjetta toteutettavaksi. Nytkin otin ruokasivut talteen. Tänään toteutin porkkanasopan, sillä lehdessä kutsuttiin keittoa sopaksi. Vähän hienommaksi nimesin tämän sopan. Kyllä se on keitto-nimityksen arvoinen.
Inkiväärinen porkkanakeitto
1 l vettä
4 porkkanaa
2 perunaa
1/2 sipulia paloina
1 valkosipulinkynsi muserrettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Mittaa vesi kattilaan. Puhdista porkkanat ja kuori perunat ja pilko ne kattilaan. Lisää sipulit, inkivääri ja muut ainekset. Keitä kasvikset kypsiksi ja soseuta sileäksi keitoksi sauvasekoittajalla. Tarkista maku ja tarjoa.
Lisäsin nokareena keittolautasille 8%:sta creme fraichea. Se sopikin oikein hyvin keiton makuun.
Koska teitä lukijoita käy, ainakin laskurin mukaan, täälläkin blogissa, esitän nyt pienen pyynnön. Voi olla, että tämä on aika mahdoton toivomus. Ajattelin testata, ovatko kävijät ihan oikeasti eläviä ihmisiä eivätkä mitään hengettömiä haamuja. Palkintoja ei ole luvassa vain pelkkä kiitos kommentoimisesta. Kommentoida voit vastaamalla joko lyhyesti kyllä tai ei, mielelläni luen muutamia lauseitakin kokkauksistanne. Tämä on kysymys.
Oletko valmistanut porkkanakeittoa ?
tiistai 30. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen tehnyt porkkanasosekeittoa aina silloin tällöin. Liian harvoin tulee tehtyä. Tuoreiden sämpylöiden kanssa se on ihanaa.
VastaaPoistaKiitos sooloilija kommentistasi. Pitäisi leipoa sämpylöitä, niitä tulee tosi harvoin itse tehtyä, kiire.
VastaaPoistaNoin reilu 30 on käynyt aamun aikana täällä, mutta kukaan ei ole kertonut kuka on käväissyt, paitsi sinä.
Tein vuosia sitten useinkin. Pojat eivät pidä sosekeitoista, kumma kyllä, eivät ole koskaan pitäneet, siksi porkkanasosekeitonkin teko on jäänyt. Iivarit haluavat ruokaa, jossa on suutuntumaa. Ainoa sileä keitto, mikä menee meillä on pinaattikeitto ja siitäkään yksi ei pidä sitten yhtään.
VastaaPoistaKrisu
krisuh,
VastaaPoistameillä taas keitot ja juuri nämä sileät ovat valkosipulipaahtiksien ja brushettojen kanssa suosittuja, usein myös ruiskiekkojen.
Kylä olen tehnyt porkkanasosekeittoa mutta ilman inkivääriä, kokeilen sitä seuraavalla kerralla.
VastaaPoistaUseimmin teen maa-artisokkasosekeittoa, lisään siihen tuorejuustoa joka maustettu aur.kuiv.tomaatilla. Sekin on hyvää, jälkiuunileivän kera. Olen yleensäkin keittojen ystävä.
marjamatilda,
VastaaPoistakeitot ovat kevyitä ja maukkaita, juurekset tuovat sen kepeän täyteläisen maun.
Meillä suosituin keitto on valkosipuli-perunasosekeitto, oikeastaan se on nimeltään vain valkosipulikeitto, mutta mukaan tulee myös perunaa
Olen joskus tehnyt porkkanasosekeittoa. Ja taisin laittaa siihen inkiviääriäkin, jota meillä käytetään paljon. Tuoreena se on parasta mutta säilöttykin on ihan ok. (siis se inkivääri).
VastaaPoistaolen tehnyt, mutta tuolloin ilman inkivääriä. nyt lisäisin sitä - sinun suosituksestasi ja koska se sopi niin hyvin hernekeittoonkin.
VastaaPoistaHarvemmin pelkästä porkkanasta tulee tehtyä, yleensä laitan pataan vähän kaikennäköistä. Maa-artisokkakeitto on kyllä pyhitetty pelkästään sitä itseään ja sipulia varten.
VastaaPoistaVois ottaa nyt tavotteeksi tehä joskus jotain oikeasti ohjeen mukaan niin vois tulla vähän uudenlaisia makuja esille sen jo tutuksi tulleen sekametelisopan rinnalle. Kattelin kyllä tätä ohjetta just Ruokamaailmasta(niin kuin niin monia muitaki...), ehkä saan vielä aikaseksi koklata.
Täällä ilmoittautuu päivittäinen lukija :)
VastaaPoistaEn kyllä muista olenko porkkanakeittoa tehnyt, syönyt kyllä.
tytti,
VastaaPoistaminäkin olen mieltynyt tuohon inkivääriin, tietysti tuore on parasta, mutta en kaihda kuivattua jauhemaustettakaan.
Porkkanaan tosiaan sopi inkivääri hyvin.
hyppysellinen,
VastaaPoistahernekeittoon en ole koskaan inkivääriä laittanut, pittäkin kokeilla miten se hernekeittoon sopii
helmi,
VastaaPoistanoita porkkanakeitto-ohjeita löytyy aika paljon. Me-lehden ohje oli niin yksinkertaisen helppo, että työpäivän jälkeen sen valmistaminen sujui sutjakasti
malia,
VastaaPoistakokeilleppas tehdä keittoa, lupaan, että yllätyt positiivisesti.
Tuoreet sämpylät sopivat hyvin keiton kanssa esimerkiksi.
Mun lemppariporkkanakeitossa on mukana currya ja pähkinöitä. En oo tehnyt sitä pitkään aikaan, voisikin tehdä taas lähiaikoina!
VastaaPoistaanna,
VastaaPoistasitä pitääkin sitten tehdä täälläkin, kun saan sulta ohjeen ..... joskus sitten
Olen valmistanut porkkanakeittoa, viimeksi pari viikkoa sitten. Porkkanakeitto on omaan makuuni vähän turhan makeaa, joten lisäsin soppaani fetajuustoa. Inkivääriä en ole koskaan porkkanasoppaani laittanut, täytyy varmaan kokeilla!
VastaaPoistasanna,
VastaaPoistatuo fetajuustokin kuulostaa hyvältä. Mukava saada erilaisia versioita, porkkanakeitto on helppo ja nopea ja erilaiset maustamis/lisukkeet tekevät siitä uudenlaisen.
Ihanaa ja suurkiitos että sain ohjeen,kun on päässyt niin inhottavasti käynyt että on päässyt hukkumaan!Monenlaisia ohjeita on mut tää on paras ja itsekkin olen löytänyt varmaan ME lehdestä!Suurkiitokset Sinulle,,pelastit minut
VastaaPoistaHeips! Aioin kokeilla reseptiäsi tänään, mutta veden ajattelin korvata appelsiinimehulla. ;-)
VastaaPoistaSuurkiitos tästä ohjesta, se pelasti päivän! Tein tätä tänään, kun kaapista ei löytynyt juuri muuta kuin muutama porkkana ja pätkä inkivääriä ja lähin uudenvuodenpäivänä auki oleva kauppa tuntui ainakin henkisesti olevan liian kaukana, ja hyvää tuli!
VastaaPoistaHain kotimaankielisiä ohjeita saksalaisten joukkoon ja minusta tämä oli hyvä perusohje. Sokeri on mielestäni tarpeeton, inkiväärin lisäksi käytin mausteina jo keittovaiheessa persiljaa ja timjamia.
VastaaPoista