maanantai 15. syyskuuta 2008

Jogurttiomenapiirakka

Parasta aikaa korjataan omenasatoa niin Suomessa kuin koko Euroopan maissakin ja muualla maailmankolkissa. Hyvin monesta keittiöstä leviää paistuvien omenoiden tuoksu, hillokattilat porisevat ja mehuasemilla tirisee omenamehu pulloihin. Meillä on hiukan vaatimattomissa puitteissa sadon jalostus. Omenatarhaa ei ole itsellä, mutta omenoita kannetaan kotiin torilta ja kaupoista. Tänään tein Omenapiirakan. Ohjeen runko on Dansukkerin sivuilta, mutta muuntelin sitä omien kaappieni sisällön mukaiseksi.

Jogurttiomenapiirakka

3 dl maustamatonta jogurttia, sen verran minulla oli jäljellä turkkilaista
2 dl ruokakermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl piparkakkumaustetta (sis kanelia, neilikkaa, inkivääriä, kardemummaa)
1 dl auringonkukkaöljyä
4-5 omenaa, keskikokoisia
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Sekoita jogurtti ja ruokakerma, lisää joukkoon sokerit. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja mausteet ja lisää ne nesteseokseen kevyesti sekoittaen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun vuokaan, halkaisija 28 cm tai suorakaidevuokaan 25x35 cm, tai leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado viipaleet piirakalle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa 200-225 asteessa 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

Voit tarjota piirakkaa vaniljakastikkeen kera. Piirakka on mehevä ja kostea, joten syötiin sellaisenaan. Jos haluat makeaa lisää hieman sokerin määrää. Kuten kuvasta näkyy piirakka oli maistuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.