keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Muscovado-omenat

Tänään piti saada omenoista jälkiruokaa, nopeasti valmistuvaa. Juuri nyt kun ulkona on jo viileä syksyinen ilma, kypsvyvien omenoiden ja kanelin tuoksu lämmittää ja kotiin leviää kodikas tuoksu.
Dansukker tarjoaa herkullisen omenajälkiruokareseptin. Tartun heti ensimmäiseen syöttiin ja aloitan omenoiden kuorimisen.

Muscovado-omenat

2 isoa tai 4 pientä omenaa
2 rkl voita/margariinia, käytin oivariinia
1/2 dl tummaa muscovado ruokosokeria, käytin tämän puuttuessa fariinisokeria
1-2 tl kanelia
2-3 rkl konjakkia
Kermaa vatkattuna, ranskankermaa tai vaniljakastiketta
Kuori omenat, poista siemenkodat ja lohko. Sulata rasva, lisää sokeri, kaneli ja konjakki.
Paista omenat pannulla. Tarjoa heti, lisänä sopii kermavaahto, ranskankerma tai vaniljakastike, jota meillä käytettiin.
Alkoholittoman version saat, kun korvaat konjakin täysomenamehulla.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Olipa tosi namia vanilijajäätelön kera. Kiitos tekijälle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.