sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kukkakaalipaistos ja punajuuret

Pihvien jälkeen on kasvisruuan aika. Tänään siis vain kasviksista ruokaa.

Kukkakaalipaistos

Kukkakaalin lisäksi paistokseen käytin ruusukaalia ja parsakaalia. Sain ne jääkaapista käytetyksi.
Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi paloiteltuna 1 keskikokoinen kukkakaali, puolikas pientä parsakaalia ja puolentusinaa ruusukaalia.
Lado palat voideltuun uunivuokaan. Säästä keitinliemi.
Kuori ja silppua 1 sipuli. Kuumenna kasvisöljy kattilassa ja kuullota hetki sipulisilppua.
Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja kiehauta. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja 1 dl maitoa ja lisää kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää100 g Creme Bonjour italianyrtit-tuorejuustoa, yrttisuolaa ja paprikajauhetta. Jos kastike on liian sakeaa, ohenna keitinliemellä. Sekoita tasaiseksi ja kaada
kastike kaalien päälle vuokaan. Ripota pinnalle 1 dl juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 200-asteessa, kunnes pinta saa vähän väriä.

Kukkakaalipaistoksen lisukkeina tarjosin pannulla paistettuja punajuuripihvejä ja salaattia.

5 kommenttia:

  1. Mmm, taas kerran vesi kielellä. (:
    Aurinkokuivattu tomsku voiski olla aika hyvä, öljysäilötyistä sais vähän lisää rasvaa, mitä täyte ehkä kaipasi.

    VastaaPoista
  2. Helmi, taas...22.9.2008 19.48

    Ja raitapunajuuri ei ainakaan miedompaa ole, pikemminkin makeampaa. Sopii erityisen hyvin kypsennettyihin ruokiin, raakana hieman karvas.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Ihanan herkullisen näköistä, rakastan kaikenlaisia kaaleja!

    VastaaPoista
  5. Yaelian, Kaalipaistos olikin hyvää.
    t. arleena

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.