Pihvien jälkeen on kasvisruuan aika. Tänään siis vain kasviksista ruokaa.
Kukkakaalipaistos
Kukkakaalin lisäksi paistokseen käytin ruusukaalia ja parsakaalia. Sain ne jääkaapista käytetyksi.
Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi paloiteltuna 1 keskikokoinen kukkakaali, puolikas pientä parsakaalia ja puolentusinaa ruusukaalia.
Lado palat voideltuun uunivuokaan. Säästä keitinliemi.
Kuori ja silppua 1 sipuli. Kuumenna kasvisöljy kattilassa ja kuullota hetki sipulisilppua.
Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja kiehauta. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja 1 dl maitoa ja lisää kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää100 g Creme Bonjour italianyrtit-tuorejuustoa, yrttisuolaa ja paprikajauhetta. Jos kastike on liian sakeaa, ohenna keitinliemellä. Sekoita tasaiseksi ja kaada
kastike kaalien päälle vuokaan. Ripota pinnalle 1 dl juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 200-asteessa, kunnes pinta saa vähän väriä.
Kukkakaalipaistoksen lisukkeina tarjosin pannulla paistettuja punajuuripihvejä ja salaattia.
sunnuntai 21. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mmm, taas kerran vesi kielellä. (:
VastaaPoistaAurinkokuivattu tomsku voiski olla aika hyvä, öljysäilötyistä sais vähän lisää rasvaa, mitä täyte ehkä kaipasi.
Ja raitapunajuuri ei ainakaan miedompaa ole, pikemminkin makeampaa. Sopii erityisen hyvin kypsennettyihin ruokiin, raakana hieman karvas.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, pitääpä kokeilla.
VastaaPoistaIhanan herkullisen näköistä, rakastan kaikenlaisia kaaleja!
VastaaPoistaYaelian, Kaalipaistos olikin hyvää.
VastaaPoistat. arleena