Vaikka meillä pidetään kasvisruuista, maistuu liharuoka myös hyvältä. Kasvisruokien jälkeen on nautinnollista puraista herkullista pihviä. Pidän entrecotee-pihvistä ja kyllä se muillekin maistuu.
Omenoita on nyt runsaasti, joten kehittelin niistä kevyen jälkiruuan.
Entrecote-pihvi
Ota pihvi jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä.
Tasoittele nyrkillä pihvejä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna pieni tilkka kasvisöljyä pannulla ja nosta pihvit pannulle, alenna lämpöä hieman.
Paista pihvit liikuttelematta noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Jätä ne liedelle, lämpö asennossa 1. Voit levittää päälle folion, jotta pihvit pysyvät lämpiminä.
Valmistin pihveille Creme Bonjour-italianyrttijuustosta juustonapin, maustoin juuston valkosipulimurskeella.
Salaatti
Revi laakealle vadille lehtisalaattia, lohko kurpitsaa, suikaloi punaista paprikaa ja viipaloi kuorittua kurkkua. Mausta salaatti ripauksilla omenaviinietikkaa, se antaa hyvän kirpeän maun
joka sopii pihviaterian lisukesalaatille. Koristeeksi herneversoa.
Lohkotut keitetyt perunat ovat klassinen pihvin kumppani. Perunoiden päällä höyrystinlävikössä kypsensin kotimaiset ruusukaalet.
Pihvi lisukkeineen maistui oikein hyvältä. Oli juuri sopivan mehukas.
Omenalohkokiisseli
Jälkiruuaksi valmistin omenoista kiisselin.Käytin kotimaisia omenoita. Kuorin pehmeämaltoiset keltaiset omenat ei pieniä punakuorisia. Lohkoin omenat ja keitin lähes pehmeiksi täysomenamehussa, maustoin vaniljasokerilla ja kanelilla. Lisäsin hieman ruokosokeria ja suurustin maizenalla. Kiisselin seuraksi sopi Valion Vanilla paksu vaniljakastike.
lauantai 20. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
En ole mikään pihvinpaistaja, mutta Hulluilta Päiviltä tuli ostettua edullisesti entrecote-pala. Pihvit onnistui tosi hyvin. Tein lisäkkeeksi uunissa lohkoperunoita ja bataattia. Kotipihan omenoista raikas kiisseli.
VastaaPoistaKiva ohje.