maanantai 29. syyskuuta 2008

Silakkalaatikko

Yksinkertainen perusruoka maistui kotoisan hyvältä. Uunissa muhi tänään silakkalaatikko.

Silakkalaatikko

10 keskikokoista perunaa, kuoritaan ja siivutetaan ohuiksi siivuiksi
300 g silakkafileitä, pilkotaan paloiksi, ripotellaan suolaa päälle
1 iso sipuli, pilkotaan silpuksi
maustepippuria ehjänä ja murskeena, yrttisuolaa, kuivattua tilliä
Lado kerroksittain voideltuun vuokaan perunaviipaleet, silakkafileenpalat, ripottele väleihin sipulia ja mausteet.
Munamaito
0,5 l maitoa
1 -2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
suolaa
Sekoita kaikki aineet ja kaada vuokaan peruna-silakkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle muutama pieni voinokare. Paista uunissa reilu tunti, ensin puoli tuntia 200-asteessa, alenna sitten lämpö 175-asteeseen.

Suolakurkut sopivat hyvin silakkalaatikon seuraksi. Muhevaa laatikkoruokaa.

Jälkkäri

Tämä 20 sekunnissa valmistunut jälkkäri sisälsi pehmeää ja paksua turkkilaista jogurttia ja päälle kirpeää, mutta raikasta appelsiinimarmeladia. Tämä oli hetken mielijohteesta syntynyt. Huomasin, että jääkaapissa oli avattu marmeladirasia. Yllättävän hyvä yhdistelmä. Jotenkin sopi silakkalaatikon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.