Kuulin sisäministeriön taholta, että suppilovahveroita kasvaa kuin sieniä sateella. Kiistellyn nimityksen jälkeen edelleenkin sisäministeriön kansilapäällikkönä jatkaa Ritva Viljanen. Haastateltuna hän kertoi, että ehtii käydä syksyisin suppilovahveroita poimimassa. Minulla on viime aikoina ollut kiirettä, joten poimin suppilovahveroni torilta, litra maksoi viisi euroa. Jostain syystä halusin tehdä niistä sienipullia.
Suppilovahveropullat
Huuhtele suppilovahverot (1 litra) ja pilko tai hienonna ne tasaiseksi silpuksi.
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl hapankorppumurusta, jauha hapankorput hienoksi
1 tl suolaa
1 keltasipuli hienonnettuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina on löysähköä, joten muodostele pullia lusikkaa apuna käyttäen. Paista kasvisöljyssä.
Keitin suppilovahveropullille perunasoseen, kypsät perunat survotaan karkeahkoksi soseeksi.
Tähän aikaan perunoissa on niin hyvä maku, että ne maistuvat sellaisenaan lisukkeena.
Aprikoosi-porkkanasalaatti
Torilla houkuttelivat keltaiset aprikoosit ja ostin niitä ison pussillisen. Ne olivat mehukkaita, joten päätin yhdistää niitä porkkanaraasteen seuraksi.
Salaatiin on revitty pehmeää lehtisalaattia kerästä, raastettu porkkanaa, viipaloitu kurkkua ja paloiteltu mehukasta aprikoosia. Hyvää ja raikasta sienipullien lisukkeeksi.
Pikkuomenoita ja aprikooseja
Torilla oli pieniä punakylkisiä ja suomalaisia pikkuomenoita, hieman aprikooseja suurempia. Ne olivat raikkaan makeita. Ne sopivat aprikoosien kera jälkiruokana.
keskiviikko 10. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
meillä on vieläkin viimevuotisia suppiksia pakkasessa (joita naapurit antoivat muuttaessaan). tähän ohjeistukseenhan niitä saisi upotettua komiasti. kokeiluun menee!
VastaaPoistaSienipullat olivat kylminä myös hyviä jopa parempia kuin lämpöisinä, maku oli jotenkin tasaantunut.
VastaaPoistakiitos vinkistä arleena. menisivät varmaan hampurilaispiffeinäkin...?
VastaaPoistahuomaatko muuten vanhempien blogitekstien kommentteja? kysyin tuolla toisella puolella Arleenan sanomissa, jotta onko teillä painonapit ovissa vai mikä systeemi?
No niin, nytpä tuli sulle resepti sienipulliin, pitääpä pistää kokeilulistalle :)
VastaaPoistahyppysellinen,
VastaaPoistapääsen vain iltaisin omalle koneelle (töiden takia) en ole vielä ehtinyt kurkata sitä blogia.
Siis keittiön yläkaapeissa ei ole painonappeja muuta kuin liesituulettimen yläpuolisessa ovessa, onneksi. Se on muuten ärsyttävä se painonappisysteemi.
Ovien alareuna ulottuu vähän yli alimman hyllyn ja ovi avataan tarttumalla takaa oven alareunaan ja siitä kevyesti vetämällä avataan. Oven pintaan ei ts jää sormenjälkiä. Helppo tottua tuohon tapaan.
Alalaatikot taas kuten huomasit aukeavat metallisen uravetimen vedolla.
tuuli ja antto,
VastaaPoistahyviä olivat, rouskuista tulee hyvät sienipullat. Ryöppöys vain ensin ja sen jälkeen ovat valmista tavaraa.
Muuten muhennettu peruna käy myös vehnäjauhojen asemasta tai niiden lisäksi.
kiitos kun vastasit arleena!
VastaaPoista