Maikkarin Makuja-aamuruokaohjelmassa Henri kokkasi niin herkullisen aterian, että pakko oli jo tänään tehdä täällä Kotona samoin. Paitsi että en käyttänyt kalkkunafilettä, kun sitä ei ollut saatavilla.
Broilerifileet salaattipedillä
Ostin broilerin maustamattomat ohutfileet. Laitoin ne marinoitumaan ennen salaatintekoa.
Marinadiin yhden sitruunan mehu, 3 rkl oliiviöljyä, iso valkosipulinkynsi murskattuna ja kuivattua timjamia. Fileet saavat marinoitua noin 20 minuuttia.
Salaatti. Kuori kurkku ja pilko se reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lohko luumutomaatit reiluksi kuutioiksi samoin persikat. Aseta lohkot laakealle salaattivadille. Ripottele päälle yrttisuolaa ja mustapippuria. Pirskottele kastikkeeksi punaista balsamicoa ja oliiviöljyä, sekoita. Paloittele mukaan vielä mustia oliiveja. Revi päälle salaatit, jääsalaattia, kiinankaalta, rucolaa.
Fileet. Paista fileet kasvisöljyssä pannulla molemmin puolin muutama minuutti. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria, kun käännät fileen. Nosta fileet salaattipedille.
Nauti, tämä on erinomaista.
maanantai 22. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Valmistin broilerin ohutfileillä (minäkin) tämän aterian. Tulos: täysi kymppi. Teen vastakin. Kiitos!
VastaaPoista