sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Lihapata ja valkosuklaapannacotta

Uunissa haudutetut ruuat ovat vaivattomia. Sopivat sunnuntairuuaksi, jos ei halua kuluttaa aikaa keittiössä yksikseen. Haudutettu lihapata on klassinen ja maukas syksyruoka.

Lihapata uunissa

Ota paloiteltu naudan- ja sianliha noin tunti ennen valmistusta huoneenlämpöön. Ruskista lihapalat kevyesti pannulla kasvisöljy/voiseoksessa. Nosta palat uunipataan, paloittele mukaan sipulia, porkkanoita ja lanttua. Ripottele joukkoon suola, kokonaiset mustapippurit ja laakerinlehdet.
Kaada päälle pannun huuhdeliemi ja vettä senverran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi padan päälle ja nosta kypsymään uuniin 170-asteeseen. Loppuvaiheessa poista kansi ja anna padan kypsyä ilman kantta noin puolisen tuntia. Kypsymisaika on noin 2,5 -3 tuntia.
Siivilöi liemi ja suurusta se kastikkeeksi tummalla maizenasuurusteella. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lihapadan seuraksi sopi hyvin paprika-kurkku-lehtisalaatti, jolle pirskotin kirpeää yrttisuolalla maustettua vaaleaa balsamicoa. Lisäksi herkkukurkkuja ja perunasosetta.

Jälkiruoka oli kepeä lihapadan jälkeen, mutta sopihan se. Tämä pannacotta on helppo ja nopea, mutta valmista se hyvissä ajoin hyytymään.

Valkosuklaapannacotta mansikoilla

2 dl kermaa, käytin Flora ruokaa (-kevyt ja paksu) kaloreita ajatellen
2,5 dl maitoa, meillä oli vain rasvatonta
0,5 dl sokeria
70 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
mansikoita
Kiehauta Flora, maito ja sokerit. Murustele joukkoon valkosuklaa, hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liota kuumaan vesitilkkaan. Kaada sekoittaen norona seoksen joukkoon. Annostele pannacotta jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä kylmässä noin 3-4 tuntia.
Nostele pinnalle juuri sulaneet mansikkalohkot tai lohkoa tuoreita mansikoita. Ripottele pinnalle vielä valkosuklaamurusia.
Pannacotta oli juuri niin hyvää kuin sen pitääkin olla. Kerman korvaaminen Floralla ei tuntunut maussa.

2 kommenttia:

  1. Täytyy kysyä, että minkälainen kamera sulla on? On meinaan aina niin ihania kuvia sulla. Kuvaajallahan voi tietysti muutenkin olla taito hyppysissään. (:

    VastaaPoista
  2. Minulla on Sony-digikamera. Käytän Picasa-kuvankäsittelyssä.
    Kuvaan asetuksella Suuri herkkyys lähikuvat.
    Joskus onnistuvat paremmin ja joskus taas ei, riippuu hyvin paljon valosta. Salamalla en kuvaa koskaan.
    Keittiössä ovat halogeenivalot, olen todennut, että se on hyvä valo kuvauksessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.