torstai 11. syyskuuta 2008

Juureskiusaus ja tunnustus

Meillä mies tekee myös ruokaa, mutta ruokaohje pitää olla. Tänään pyysin häntä tekemään ruuan valmiiksi, koska tulen vähän myöhemmin töistä kotiin. Hain ohjeen aamulla keittiön pöydälle valmiiksi Ruokamaailman syyskuun numerosta. Siinä on muuten monta hyvää ohjetta. Kaupasta piti hakea vain soijakermaa, jossa on vain 5% rasvaa ja 100 grammassa 70 kcal.

Juureskiusaus (gluteeniton, kevyt) 4 annosta

300 g perunoita
200 g porkkanoita
100 g palsternakkaa
1 sipuli
1 tlk (2 1/2 dl) soijakermaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl rosmariinia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Kuori ja suikaloi juurekset ja silppua sipuli. Pane juuressuikaleet voideltuun uunivuokaan. Sekoita soijakerman joukkoon murskatut valkosipulit ja mausteet ja kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Kyllähän hyvistä raaka-aineista hyvää tulee, yksinkertaisella tavalla.

Unelmia ja onnenpuuskia-blogin Elina muisti minua kauniilla tavalla. Tällä tunnustuksella, jota nyt tarjoilen teille kaikille Kotona-blogin lukijat jälkiruuaksi. Se on aivan yhtä sydänystävällistä kuin tuo juureskiusaus, mutta kaloreita on 0%. Tekee hyvää sydämmelle ja mielelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.