Kalatiskissä oli muhevat vastaleikatut tonnikalapihvit. Tämä on tonnikalaa, jota voin syödä tai suostun syömään. Jostain syystä en pidä peltipurkkeihin säilötyistä tonnikaloista. Peltipurkki tuo suuhun metallinmaun, kun ajattelen että purkin sisällä on kalaa.
Kovin usein ei tätä pihviä meillä tule paistettua, mutta nyt paistettiin.
Tonnikalapihvi
Ota pihvit jääkaapista suoraan työpöydälle ja maustamaan.
Purista pihville ensin sitruunaa, anna sen imeytyä ja kypsyttää pihviä muutama minuutti.
Rouhaise pihveille valkopippuria ja suolaa.
Lorauta auringonkukkaöljyä pannulle ja anna pannun lämmetä sopivaksi.
Laita pihvit pannulle ja anna kypsyä noin 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi. Jos kypsennät pihvit täysin kypsiksi, voit varautua siihen että pihvisi on myös täysin kuiva ja aika mauton.
Pidä pihvit folioon peitettynä lämpiminä tarjoiluun saakka.
Lisukkeiksi ajattelin ensin riisiä, mutta koska aikaa oli vähän päädyin kuskusiin.
Kuskus
Keitä 2,5 dl vettä, lisää siihen 1 rkl oliiviöljyä ja 2 tl suolaa.
Ota kattila liedeltä ja lisää sinne 2,5 dl kuskusia.
Lisää joukkoon pari kuutioitua tomaattia ja silputtua ruohosipulia
Sekoita ja anna kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti
Sekoita joukkoon voinokare
Porkkanalastut
Porkkanaa tarjosin erikseen, en sekoitettuna kuskusiin.
Vuole kuorituista porkkanoista juustohöylällä lastuja. Muserra valkosipulinkynnet.
Kuullota valkosipuli ja porkkanalastut öljytilkassa pannulla lähes pehmeiksi, lisää kukkasuolaa.
Pihville olisi voinut väsätä vielä sitruunalla ja pippurilla maustettua voita. Koska lasken kaloreita, jätin sen tekemättä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nami, tuore tonnikala on todellista herkkua. Ja tonnikalapihvit myös.
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä. Täytyypä kokeilla.
VastaaPoista