tiistai 7. lokakuuta 2008

Punajuuri-sienivuoka ja appelsiinirahka

Keittiössä tapahtui tänään pienen pieni katastroofi. Olin aikonut tehdä täytettyjä punajuuria.
Aloitin punajuurien keittämisellä. Kuinkas sitten kävikään. Uusi induktiolieteni alkoi hullutella. Kun punajuuret olivat jonkin aikaa kiehuneet, liesi aloitti tyhjän liesirenkaan kuumentamisen. Numerot pyörivät vinhaa vauhtia ja levy piipitti tyhjänä. Yritin sulkea levyn, ei onnistunut numerot pyörivät. Lopulta suljin lieden. Odotin hetken ja avasin uudelleen, sama juttu. Useista yrityksistä huolimatta en saanut liettä toimimaan.
Ruokalajini muuttui nyt uunissa kypsennettävään muotoon eli vuokaruuaksi, raaka-aineet ovat samat. Soitto takuukorjausliikkeeseen tuotti tulosta, saamme korjaajan paikalle vasta perjantaina. Uunilla on nyt käyttöä, samoin mikrolla.

Punajuuri-herkkusienivuoka

n 500 g punajuuria
2 perunaa
2 sipulia
300 g herkkusieniä
yrttisuolaa, mustapippuria
60 g sinihomejuustoa
4 dl maitoa ja alpro 5%sta soijakermaa
1 kananmuna
juustoraastetta
Keitä punajuuret melkein kypsiksi, ehdin keittää ne siihen pisteeseen. Kuori ja lohko ne ja silppua leikkurilla karkeaksi. Kuori ja lohko perunat, silppua ne samoin karkeaksi silpuksi.
Silppua sipuli ja kuullota silppu pienessä öljytilkassa. Lisää joukkoon paloitellut herkkusienet. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla ja kuullota hetken aikaa. Sain lieden levyn toimimaan hetkeksi, joten kuullotus onnistui.
Voitele uunivuoka ja yhdistä vuossa juurekset ja sienet sekoittaen.
Sekoita maitosoijaan kananmuna, murustele joukkoon sinihomejuusto ja mausta ripauksella suolaa. Kaada neste vuokaan, se peittää juuri ja juuri kasvisseoksen. Raasta pinnalle juustoa.
Kypsennä vuoka 175-asteessa noin tunti.

Tähän vuokaruokaan punajuurien seuraksi sopivat herkkusienet hyvin. Ne tasapainottivat punajuuren voimakasta makua. Sinihomejuusto on myös hyvä klassinen punajuuren seuralainen.

Appelsiinit piti saada käytettyä ja valmistin niistä jälkiruuan.

Appelsiinirahka

1 prk maitorahkaa
1 prk vanilja-päärynäjogurttia
0,5 dl sokeria
Sekoita ainekset keskenään.
2 appelsiinia
Kuori ja paloittele appelsiinit. Lisää ne maitorahkaseoksen joukkoon. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Enpäs ole punajuurista tehnytkään uuniruokia, pitääpäs taas kokeilla. Rahkaruuat ovat lempppareitani.

    VastaaPoista
  2. marjamatilda,
    Punajuuri on kypsennettynä hyvää.
    Samoin makeat appelsiinit sopivat hyvin rahkaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä.
    Herkkusieniä olenkin kokeillut vaikka missä muodossa, mutta punajuuren kanssa vielä kokeilematon.
    Äkkiä ajatellen kokeilemisen arvoinen juttu.
    Painonpudotus on minulla ollut 7 kiloa reilun 5 kuukauden aikana!
    Eli minulle terveellinen ruoka on ollut viime aikoina myös terveydellinen juttu.
    Olisi kiva saada erilaisia herkkusieniohjeita.
    Itse päätin jättää makkaran grillaamisen kokonaan tältä kesältä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.