maanantai 6. lokakuuta 2008

Savulohisalaatti

Mieliruokaani ovat ruokaisat salaatit. Tänään syntyi ruokaisa salaatti nopeasti työpäivän jälkeen.
Ostin kylmäsavulohta kalatiskistä sopivan määrän 300 grammaa, josta jäi vielä muutamalle leivällekin.

Kylmäsavulohisalaatti

Salaattiainekset levitetään vadille: revittyä lehtisalaattia, kuorittua kurkkua, paloiteltua tomaattia, suikaloitua punasipulia, yrttisuolaa, mustapippuria, suikaloitua pehmeää päärynää, vihreitä kivettömiä oliiveja, ripaukset neitsytoliiviöljyä, rullattuja pieniä savulohiviipaleita, kananmunalohkoja. Tässä järjestyksessä kokosin salaatin.

Salaatin seuraksi paistettiin paistovalmiit valkosipulipatongit. Eilisestä jäänyt, avattu punaviinipullon sisältö käytettiin ruokajuomana.

8 kommenttia:

  1. Herkullista! Kiitos ihanista ruoka- ja leivontaohjeistasi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos marjmatilda. Mukava saada kommentteja.

    VastaaPoista
  3. Tuo alimmainen kuva on niin herkullisen näköinen että ihan tulee vesi kielelle :)

    VastaaPoista
  4. kaisa, niin tulee minullekin kun katson kuvaa, mutta tänään pitää laittaa taas jotain uutta.

    VastaaPoista
  5. Ihanan herkullisen näköinen salaatti! Täältäkin saa savulohta, mutta se ei ole läheskään niin hyvää kuin Suomessa savustettu lohi....

    VastaaPoista
  6. Yaelian, tuo kylmäsavustettu lohi on todella hyvää, ehkä parempaa kuin graavattu

    VastaaPoista
  7. Annoshan näyttää aivan ravintolan pöydästä repaistulta!

    VastaaPoista
  8. helmi,
    kyllä se on vain meidän keittiön pöydällä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.