lauantai 11. lokakuuta 2008

Puolukka-ruisjuustokakku

Tapanani on ottaa K-ruokamarketissa käydessäni K-RuokaPirkka -mainoslehtinen. Siinä on usein hyviä ruokaohjeita. Niin otin eilenkin. Jo kaupassa selailin reseptit läpi ja katseeni nauliutui Puolukka-ruistorttu-ohjeeseen. Torttu, jonka kuitenkin ristin heti otsikon mukaiseksi, näytti sen verran hyvältä, että ostin tarvittavat raaka-aineet. Tänään toteutin aikomukseni.

Puolukka-ruisjuustokakku

Pohja
125 g (12 kpl) hapankorppuja, rukiisia
50 g suolatonta voita
1/2 dl ruokosokeria (ap ohjeessa fariinisokeria)

Täyte
5 liivatelehteä (ap-ohjeessa 4)
1 prk (2dl) Flora Vanilla vaniljakastiketta (ap ohjeessa oli Pirkkaa)
1 rs (200g) Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa (ap ohjeessa oli Pirkkaa)
1 dl sokeria, vajaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl omenamehua
4 dl puolukoita, omia pakasteesta

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Hienonna hapankorput esim monitoimikonetta käyttäen. Laitoin pienen määrän korppuja pakastepussiin ja hienonsin kaulimella.
Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon hapankorppusokeriseos. Vuoraa 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Vatkaa vaniljakastike löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit.
Kuumenna omenamehu ja liota siihen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kohmeiset, jäiset puolukat ja sekoita kevyesti.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Tämä juustokakku ei ole liian makeaa. Pohja on rapea ja hieman toffeelta maistuvaa. Vanilja-tuorejuusto on tarpeeksi kevyttä ja raikasta, puolukat sopivat tähän täytteeseen hyvin. Lopputulos on raikas, puolukoiden maku tulee sopivasti esiin. Ennenkaikkea kakku ei ole liian imelä ja raskas. Valmistusprosessi on helppo ja aika nopea. Suosittelen kokeilemaan.

8 kommenttia:

  1. Minäkin otin lehtisen K-kaupasta. Tämä sinun kakkusi on hienompi kuin lehden kuvassa.
    Voisi kokeilla. Pelkään vain,että lapset eivät syö, siksipä teen joskus kun tulee aikuisvieraita..

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku! Tätä aion myös kokeilla! Olen toteuttanut jo muutamia ohjeitasi ja tosi hyvää on tullut!

    VastaaPoista
  3. sooloilija,
    muuten kakku ei ollut mitenkään kirpeää, vaniljakastike ja tuorejuusto makustivat puolukatkin mukavan makuisiksi.

    VastaaPoista
  4. jantiina,
    Kiitos sanoistasi ja palautteestasi. Mukava, että olet kokeillut onnistuneesti.

    VastaaPoista
  5. Kakku näyttää tosi herkulta! Käyn yleensä S-marketissa, nyt, jos muistan, on kyllä mentävä sittariin. ja jos ei siellä muista mitään (niin aina) niin täällähän se ohje on, Kotona! :D

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen kakku! Olisi pitänyt sittenkin ottaa anopin tarjoamat puolukat vastaan ja kokeilla tätä ihanuutta.

    VastaaPoista
  7. krisu,
    mukava, että piipahdit täälläkin keittiössäni.
    Kannattaa herkutella puolukkajuustokakulla

    VastaaPoista
  8. rossana,
    tämä on niin raikas kakku, että nappaa torilta puolukoita mukaan vielä niitä saa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.