lauantai 4. lokakuuta 2008

Korvapuusteja ja puolukkapiirakkaa

Tänään kansallisena korvapuustipäivänä meillä leivottiin. Ensimmäisen viestin tästä kansallispäivästä luin Ideakeittiöstä, seuraavaksi siitä kerrotiin MTV 3:ssa Aamutelevision Makuja-ohjelmassa, jossa myös leivottiin tätä suomalaista korvapuustipullaa. Sen jälkeen useissa blogeissa on kerrottu, että päivää on vietetty korvapuusteja leipoen ja niistä nauttien.
Meillä "pyhitettiin" päivä totaalisesti leipomiselle. Ruokaa ei kokattu ollenkaan, vaan kiinalaisesta haettiin Setsuanin härkää ja Broileriwokkia. Aidosti syötiin pahviastioista keittiön pöydän ääressä. Härkä oli tulista, joten jälkkärinä lämpimät korvapuustit kylmän maidon kanssa maistuivat taivaallisen lempeiltä.

Korvapuustit
0,5 litraa rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 kananmuna
150 g sydänystävällistä juoksevaa Floraa
14 dl vehnäjauhoja
Taikina toteutetaan perinteiseen tapaan, jonka te kaikki jo osaattekin.
Kohotetusta taikinasta kaulitaan levy, jolle levitetään juoksevaa Flora, sokeria ja kanelia. Rullataan rullaksi ja leikataan sopivan kokoisiksi ja painellaan korvapuusteiksi. Kohotetaan ja voidellaan munalla ja ripotellaan sokeria pinnalle, paistetaan 200-asteessa noin15 minuuttia.
Meillä tykätään vaaleiksi paistetuista. Nautitaan lämpiminä kylmän maidon kanssa ja kylminä kuuman kahvin kera.

Puolukkapiirakka

Vaikka olikin korvapuustipäivä, halusin leipoa toista suomalaista herkkua puolukkapiirakkaa.
Ammensin pakastimen alalaatikosta puolukat sulamaan.
Kaulin pullataikinasta vuokaan sopivan piirakkapohjan. Peitin pohjan puolukoilla ja ripottelin päälle 2 rkl sokeria. Piirakalle tein murulevitteen. Unelias kokki-blogista löytyi hyvä muruseoksen ohje, jota vain hieman muutin.

Murulevite
1 dl juoksevaa Floraa
2 dl ruokosokeria
1 dl kauralesettä
2 dl kaurahiutaleita
1 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään piirakalle. Piirakka paistetaan alatasolla 200-asteessa noin 35 minuuttia. Kypsän piirakan päälle ripotellaan koristeeksi puolukoita.

Nautitaan joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera. Meillä oli sakeaa gogreen 14%:sta kolesterolitonta vaniljakastiketta, joka on myös vispautuvaa. Ihan hyvä kastike, maistoimme ensimmäistä kertaa. Puolukkapiirakka oli hyvää, murulevite sopi hyvin makeuttamaan kirpeät puolukat.
Aurinkoista syksysunnuntaita.

4 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita!
    Ihan ensikertaa olen täällä,mutta tulen kyllä jatkossakin:)
    Terkuin Maikki

    VastaaPoista
  2. Kiitos maikki käynnistäsi, tervetuloa uudelleen.

    Mainostan vielä tuota puolukkapiirakkaa, se on todella hyvää. Mielestäni ihan ilman mitään vaniljakastiketta maistuu todella. Meillä ei ole enää mitään jäljellä.

    VastaaPoista
  3. Ihanan syksyisiä herkkuja täällä, puolukkapiirakkaa ja omenakakkua! Näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. Sanna, syksyllä saakin ne parhaat herkut, kun sato kypsyy.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.