Omenakakku
10 pientä omenaa1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta ja 1/2 tl ruokasoodaa2 tl vaniljasokeria
3 pientä kananmunaa1 dl maitoa
reilu 1 dl creme fraicheareilusti kanelia
1 dl ruokokidesokeriaKuori omenat. poista siemenkota omenaporalla ja puolita omenat. Laita omenapuolikkaat voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle reippaasti kanelia.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat, maito ja ranskankerma yhteen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos omenoiden päälle.Sirottele ruokokidesokeri omena/taikinaseoksen päälle. Paista 225-asteessa 15 minuuttia, vähennä lämpö 175-asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
Tämä vaikuttaa kivalta, hieman eri tavalla valmistetulta omenapiirakalta, mutta sehän onkin kakku. Vähän kuin keikauskakku, jota ole joskus tehnyt.
VastaaPoistaTämäkin siis kokeiluun.
Uudenlainen versio ihanalle omenalle. Taitaa olla hyvin vähärasvainenkin, tuota voisi kokeilla.
VastaaPoistaSooloilija,
VastaaPoistaon vähän kevyempi ja nopeampi versio, ranskankermakin on 8 %sta
katriina,
VastaaPoistaon rasvaa vähän. minulle sopii nopeasti toteutuva leivonta, sitä tämä on