perjantai 10. lokakuuta 2008

Kalkkunapihvit

Harvemmin löytää kaupan broileriosastolta kalkkunajauhelihaa. En ole aikaisemmin valmistanut kalkkunajauhelihasta mitään. Nyt päätin kokeilla kalkkunapihvejä.

Kalkkunajauhelihapihvit

400 g kalkkunajauhelihaa
200 g Creme Bonjour pippuriseostuorejuustoa
1 dl korppujauhoja
0,5 dl kanalientä (liemikuutiosta)
1 rkl soijakastiketta
1 tl currya
1 tl suolaa
2 kpl kanamunaa
paistamiseen kasviöljyä
Sekoita jauhelihaan tuorejuusto, kanaliemeen liotetut korppujauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää taikinaan munat ja sekoita hyvin. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne kypsiksi kasvisöljyssä.

Lisäkkeet
Tarjosin pihvien kera voissa kuullotettua sipulia ja paistettuja herkkusieniviipaleita, keitettyä riisiä ja jäävuori-paprika-tomaattisalaattia.

Kalkkuna on hyvin miedon makuista, joten pihvien maustamisella nostetaan makua kuitenkaan hävittämättä itse kalkkunaa. Mausteet osuivat aika hyvin kohdalleen, ehkä suolaa olisi voinut olla hiukan enemmän. Kuullotettu sipuli lisäkkeissä on hyvä ratkaisu. En halunnut laittaa sitä lihamassaan, pihvit pysyivät paremmin kasassa.

4 kommenttia:

  1. Kiitokset herkullisesta ohjeesta, käytän usein kalkkunajauhelihaa, sitä on ainakin ollut S-marketeissa ja Stockmannilla saatavana. Tuorejuusto oli uusi lisä, olen käyttänyt kermaa, ja tuo sipuli erikseen, oiva huomio, pihvit pysyi kasassa ja sipulia saivet he, jotka sitä kaipasivat. (Oljyssä paistettuina renkaina, kun se voi.. voi voi!!

    VastaaPoista
  2. Niin öljyssä tietysti, mutta nyt käytin voi, voi voita. Sienet jotenkin ovat parempia voissa ja samalla meni sipulikin.

    Kyllä sitä jauhelihana on varmaan ollutkin, olen vain ohittanut sen. Harvemmin tulee kanaosastolla pysähdyttyä jauhelihan eteen.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on tapana toisinaan korvata kana kalkkunalla, se on hyvän makuista - ja kevyttäkin?
    Samaa mieltä olen sienten paistamisesta voissa, niistä vaan tulee niiiin hyviä!

    VastaaPoista
  4. sammakko,
    kalkkunaa on käytetty meilläkin, mutta jauhelihana ensimmäistä kertaa.

    Voi antaa tosiaan hyvän maun esimerkiksi sieniin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.