tiistai 14. lokakuuta 2008

Kanaa ja kasviksia padassa

Helsingin Sanomien Ruokatorstain sivulta oli leikattu minulle tämä kana/broileri-ohje.
Uunissa ruoka valmistuu vaivattomasti, se tuli taas todettua.

Kanaa ja kasviksia padassa

4 marinoitua broilerin koipireittä, meillä oli kolme
1 punainen paprika
8 perunaa
1/2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
1/2 l kanalientä, tein kanaliemikuutiosta
2 tl yrttimaustesekoitusta, käytin Provencen maustesekoitusta
1/2 tl rakuunaa
Pyyhi koipireisien pinta kuivaksi talouspaperilla ja pane ne uunipataan. Pese paprika, poista siemenet ja lohko pataan.
Pese perunat ja kuori ne pataan. Lisää pataan herkkusienet, kanaliemi ja mausteet.
Kypsennä kannen alla 200-asteessa noin 50 minuuttia. Ota lopuksi kansi pois, nostele kanapalat päällimmäiseksi ja jatka kypsentämistä kymmenisen minuuttia, jotta liha saa kauniin värin.

Tänään nautittiin tästä makoisasta kanapadasta. Reisipalat olivat hyviä, mutta ensi kerralla ostan tapani mukaan marinoimattomia ja marinoin itse.

Jälkkäriksi tein mansikkarahkaa. Maitorahka (0,2% rasvaa) ja tyrnimarjajogurtti sekoitetaan keskenään ja lisätään pakasteesta sulatetut mansikkalohkot. Ja nautitaan.

2 kommenttia:

  1. Nämä uunikana-kasvis-jutut on tosiaan helppoja ja mikä parasta niin maukkaita!
    Anne

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.