perjantai 17. lokakuuta 2008

Pannukakku

Perjantai-illan jäkiruoka on pannukakku. Resepti syntyi jääkaapin ja kuivatarvikekaapin sisällön mukaan tyyliin, mitä tällä hetkellä kaapissa on.

Pannukakku
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Sekoita jauhot ja suola maitoon. Anna saostua 15 minuuttia.
1 dl gogreen vanilla-kastiketta, purkki oli avattuna jääkaapissa ja se piti käyttää pois
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta, edam juustoa sattui olemaan jääkaapissa
2 tl sokeria
2 tl kanelia
25 g juoksevaa margariinia (floraa)
Lisää nämä ainekset saostuneeseen maito/jauhoseokseen. Sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (n28cm) Paista 200-asteessa 30 minuuttia.


Tarjoa hillon kera. Meillä maistui pannukakku italialaisen vadelma-metsämarjahillon kera.
Vaniljakastike maistui pannukakussa juuri sopivasti. Sopi hyvin ja enää ei tarvittu kermavaahtoa eikä kastiketta, pelkkä hillo riitti.

4 kommenttia:

  1. Maukkaan näköinen pannukakku!

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen pannukakku! Mä oon joskus kauan sitten kerran kokeillu pannukakun tekoa ja viimeseks jäi. Tulos oli sellainen paperiin palanut littulätty:D

    VastaaPoista
  3. rossana,
    minulla taas pannukakut onnistuvat, johtuukohan se siitä, että nimi on pannukakku eli saa siis olla pannukakku. Kun taas en ole ollenkaan mikään leipuri pulla, jolla onnistuvat kaikki.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.