keskiviikko 31. elokuuta 2011

Possunkylkirullaan käärityt porkkanat

Porkkanat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Niinpä toteutin porkkanaa yhdessä possun pippurikylkirullan yhdistelmänä. Pippurikylki oli Tammelan.  Possu ja porkkana sopivat keskenään hyvin. Tätä versiota tulee varmaankin tehtyä eri muotoisena useammankin. Lollorossosta tuli lisuke.
Ostin Ehrmannin rahkajogurttia (0,9%), viisi purkkia 3 eurolla. Kokosin jo tänään ensimmäisen vadelma-mansikkajälkiruuan tähän rahkajogurttiin.

Pippurikylkeen käärityt porkkanat

6 keskikokoista porkkanaa
rypsiöljyä ja voita
suolaa, muskottipähkinää, mustapippuria
12 viipaletta pippurikylkeä
3/4 dl parmesaanilastuja
persiljaa
Pese porkkanat, jos haluat voit kuoria. Keitä porkkanat puolikypsiksi. Valuta. Leikkaa porkkanat  pituussuunnassa neljään osaan.  Kuumenna öljy/voi pannulla ja lisää porkkanat. Mausta. Kääntele. Hauduta noin 5 minuuttia.
Nosta porkkanat ja anna niiden jäähtyä hetki. Niputa neljän soiron ryhmiksi ja kiedo kylkiviipaleet ympärille. Laita uunivuokaan. Lisää porkkanoille tilkka pannun huuhdelientä.  Lisää pinnalle parmesaanilastut. Kypsennä 180-asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Sekoita lisukkeeksi esimerkiksi lollorossosalaattia, jossa mukana kurkkua ja tomaattia, kastikkeena oliiviöljy/sitruuna-vinaigrette.

Vadelma-mansikkarahkajogurtti

Sekoita rahkajogurttiin tilkka kermaa, hunajaa ja soseutettua vadelmaa. Kokoa annos ja sujauta mukaan mansikoita.


2 kommenttia:

  1. Nam..rahka on minunkin herkkau isolla H:lla.
    Tosiaan nyt rupeaa pikkuhiljaa kotimaiset kasvikset olemaan parhaimmillaan ja porkkana on hyvä lisuke tai ruuan pääaines.

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Porkkana sopi hyvin tuon possunkylkileikkeen kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.