Ranskalaiset luumut olivat niin hyvännäköisiä ja edullisen hintaisia, että ostin niitä jälkiruuaksi sellaisenaan syötäväksi.
Parsakaalikeitto
2 rkl rypsiöljyä
1 silputtu kesäsipuli
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
300 g parsakaalia kukinnoiksi leikattuna + varret pilkottuna
3 dl rasvatonta maitoa
ripaus muskottipähkinää, rouhaisu mustapippuria ja suolaa
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä nelisen minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja paista noin minuutti. Lisää seuraavaksi vähitellen kasvisliemi sekoittaen. Lisää parsakaali, kiehauta, anna kiehua matalalla lämmöllä 8 minuuttia, kunnes parsakaali on kypsää.
Soseuta keitto. Lisää sekaan maito ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa paahtoleivän tai Polar näkkileivän kanssa.
Tuo kuulostaa ja näyttää taas niin hyvältä, pakko tehdä.
VastaaPoistaParsakeitot ovat niin hyviä. Sitä voisi tehdä vaikka joka viikko. Namskista.
VastaaPoistaannekatariina,
VastaaPoistaJa suht nopeasti tulee valmista.
Tupu,
Parsakaali soppi keitoksi hyvin.
Parsakaali on suosikkivihanneksiani, sitä meillä on aina, mutta keittoa en ole muistanut siitä tehdä. Kiitos vinkistä! Polar-näkkileipää pitää myös olla kotona, se on yksinkertaisesti ihanaa:)
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaMinäkin olin unohtaqnut tämän keiton.
Nyt muistin, ja oli hyvää.
Pitanee kokeilla! Kaikki nayttaa herkulliselta! On ollut niin kiiretta, en ole ollut taalla aikohin, enka varmaan tee mitaan ennen kuin vieras lahtee. Mutta keraan ihania resepteja... ;)
VastaaPoista