sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kukkakaali-savuporojuustogratiini

Kukkakaali on nyt suosiossa meillä.  Tänään valmistin siitä gratiinin.  Olin ostanut muutama päivä sitten Koskenlaskija-savuporojuustoa. Yhdistin sitä kukkakaaliin. Muistin, että Unelma oli käyttänyt Koskenlaskijaa keräkaalimuhennokseen. Se kuulosti niin sopivalta, että kokeilin nyt juustoa  kukkakaaliin. Sopi oikein hyvin. Savuporo toi pienen makuhäivähdyksen mukaan.

Kukkakaali-savuporogratiini
n 500 g kukkakaalia
suolaa ja tilkka vettä
meiramia ja basilikaa kuivattuna
Kastike
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
150 g Koskenlaskija-savuporojuustoa paloiteltuna
juustoraastetta
Huuhtele ja pilko kukkakaali kukinnoiksi ja pilko myös kannat mukaan. Laita kukkakaalikukinnot höyrytysastiaan, lisää ripaus suolaa ja pieni tilkka vettä. Höyrytä esim mikrossa muutama minuutti. Kaada kukkakaali voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle meiramia ja basilikaa.
Valmista kastike. Sulata voi teflonkattilassa. Sekoita jauhot kylmään maitoon ja kaada seos kattilaan. Hämmennä seosta muutama minuutti, kunnes se kiehahtaa. Lisää mukaan  juustokuutiot vähitellen. Sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut. Kaada kastike kukkakaalivuokaan. Levitä päälle juustoraaste. Kypsennä vuoka 225-asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nam, pitääpä kokeilla. Savuporoa voisi lisätä sekaan sellaisenaankin, vai mitä? Mies kun haluaa aina sitä "selvää" lihaa:).

    VastaaPoista
  2. Savuporoa voi lisätä mukaan, itsekin ajattelin tehdessäni, että olisipa ollut vielä savuporosuikaleita.
    Sama täällä, kyllä mies meilläkin olisi mieluusti savuporon kannalla ollut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.