sunnuntai 21. elokuuta 2011

Punajuuri-jauhelihamureke Persikkasalaatti

Kodin Kuvalehdessä on usein varsin herkullisia ohjeita. Niin tässä viimeisessäkin numerossa, Tosin ohjeessa käytettiin poromureketta. Mistä minä nyt jauhettua poronlihaa olisin taikonut, joten käytin naudanjauhelihaa. Jotain muuta pientä muutin myös. Kyllä sen arvaa, kun punajuurta ja vuohenjuustoa yhdistää, että hyväähän siitä tulee. Salanovapersikkasalaatti sopi lisukkeeksi. Samoin uunissa kypsyneet perunalohkot.

Punajuuri-jauhelihamureke
Lohkoperunat
Persikkasalaatti

Lihamureke
500 g naudanjauhelihaa
1 1/2 dl kermamaitoa
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 tl suolaa, 2 tl maustepippuria
Mittaa korppujauhot kermamaitoon ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikina tasaiseksi n 5 minuuttia.  Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Punajuuri-vuohenjuusto
2 (n300g) raastettua punajuurta
1 rkl hienonnettua kaprista
1 rkl dijonsinappia
1 tl paprikaa
Lisäksi 150 g vuohenjuustoa  (pieni purkillinen)

Lisää mureketaikinaan  dijonsinappi, hienonnetut kaprikset, paprika ja punajuuriraaste.  Muotoile taikina noin 20 senttiä pitkään uunivuokaan pötköksi. Tee lihapötkön päälle viilto sormilla ja lisää lusikalla viiltoon vuohenjuusto. Ummista mureke ehjäksi. Kypsennä 175-asteessa 35-40 minuuttia.
Laita samaan uuniin kypsymään myös lohkoperunat.

Persikkasalaatti
Tummaa salanovasalaattia huuhdeltuna, kurkkua viipaleina, neitsytöliiviöljyä, persikkaviipaleita, ripaus sokeria ja puristettua tuoretta limeä, päälle parmesaanilastuja.

3 kommenttia:

  1. Nams! Poron jauhelihaa löytyy muuten aika usein kauppojen pakastealtaasta. Esim. Pirkalla taitaa olla omansa ja sitten tietysti lihajalostamoiden omia paketteja saattaapi olla.

    VastaaPoista
  2. Mikä olen nyt kanssa koittanut poronjauhelihasta tehdä kun on yksi hoidokki naudalle ja sialle allerginen.
    Komeat on taas annokset.

    VastaaPoista
  3. Helmi,
    Tosiaan siellä sitä on, tulee niin harvoin kurkattua pakasteliha-altaisiin. Poronliha on vallan pakastettua.

    Tupu,
    Pitää kokeilla joskus poronlihasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.