torstai 18. elokuuta 2011

Possun ulkofileepihvit uuniperunoilla

Pitkästä aikaa ostin possun ulkofileepalan ja leikkasin sen pihveiksi. Pihvejä olen tehnyt aikaisemminkin, mutta nyt ne kypsyivät ruskistamisen jälkeen hauduttamalla uunissa. Samassa uunissa kypsyivät myös lohkoperunat.




Possun ulkofileepihvit
Uuniperunat
Ota filee huoneenlämpöön ja leikkaa kahden sentin pihveiksi. Nuiji pihvit ohuemmiksi ja mausta molemmin puolin suolalla, rosmariinilla ja rouhitulla mustapippurilla. Jätä odottamaan.
Kuori sopiva määrä syöjien lukumäärän mukaan perunoita ja lohko ne neljään osaa, Kypsennä perunoita noin 5 minuuttia keittäen suolatussa vedessä.  Sulata sopiva määrä voita pannulla. Laita punasipuliviipaleita pannulle tirisemään voin joukkoon. Levitä perunalohkot uunivuokaan. Mausta ne rosmariinilla, mustapippurilla. Lisää mukaan parri murskattua valkosipulin kynttä. Kaada perunoille pannulta sula voi ja tirisseet punasipulit. Nosta vuoka uuniin 180-astetta.
Lisää pannulle rypsiöljyä, kuumenna. Laita pihvit pannulle ja ruskista ne molemmin puolin kuumalla pannulla nopeasti. Nosta pihvit omaan uunivuokaansa ja lisää mukaan pannunhuuhdeliemi vuokaan.Lisää mukaan murskatut valkosipulinkynnet, viipaloitu punasipuli ja laakerinlehti. Nosta vuoka uuniin perunoiden viereen.
Kypsennä 180-asteessa noin 50 minuuttia. Valele pihvejä kerran paistamisen aikana ja lisää pihvien päälle kostutettu leivinpaperi, se pitää pihvit sopivan kosteina loppuun saakka.
Tarjoa vaikka salaattia lisukkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.