lauantai 13. elokuuta 2011

Paistettua pikkusiikaa bulgurilla

Kalatiskissä oli sieviä pikkusiikoja. Ne paistuivat voissa tänään iltapäivällä maistuvaksi ateriaksi. Gogreenin  bulgur mixin kiehautin lisäkkeeksi. Durumvehnä bulgurin sekoitus oli mausteinen, omenaa, inkivääriä, chiliä ja kurpitsansiemeniä. Jogurttikastike sopi hyvin bulgurille.  Salaattiin sekoitin tummaa ja vihreää salanovaa.

Paistettua pikkusiikaa bulgurilla  
Huuhtele siiat nopeasti ja kuivaa. Leikkaa evät pois. Lisää kalan sisälle tuoretta timjamia, ripaus suolaa ja puristettua sitruunamehua. Kuumenna pannu ja sulata voi pähkinäntuoksuiseksi. Asettele kalat pannulle ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja pyöräytä myllystä valkopippuria. Paista kalat kypsiksi molemmin puolin.

Mittaa  bulgur kattilaan (2dl) ja päälle kylmää vettä (4dl). Kiehuta keskilämmöllä bulgur ilman kantta kypsäksi, noin  10 minuuttia.
Sekoita salaatti. Huuhdo, kuivaa ja revi salanovat ja pehmeälehtinen frisee. Lisää mukaan kirsikkatomaatit, kurkku. Pirskottele neitsytoliiviöljyä ja purista hieman sitruunaa. Ripaus sokeria ja mustapippuria. 

4 kommenttia:

  1. Voi ihanaa, minun lempparia ruoka, elikkä kalat :)nam..

    VastaaPoista
  2. Ihana ateria! Tuo siika oli varmaankin tosi herkullista!

    VastaaPoista
  3. Pikkusiika oli kyllä hyvää juuri noin yksinkertaisesti paistettuna.

    Yaelian,
    Suomalainen pikkusiika on hyvää.

    VastaaPoista
  4. Komean näköistä ja ahh, se maku osaan kuvitella.
    Blogissani on tunnustus sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.