perjantai 19. elokuuta 2011

Kuuma koira kaalisalaatilla - Vadelmatrifle

Joskus käy vain niin, että ruoka saisi tulla ikänkuin itsekseen pöytään. Tosin sen tulee maistua hyvältä tai maukkaalta ja mielellään saisi olla ylitsevuotavan ihanaa jälkkäriäkin.  Kaiken tämän yhteinen nimittäjä on helppous.
Toteutin tämän menuun tänään. Kuumat koirat maistuivat, kaalisalaatti oli mehevää ja kerma ja vadelmat jäätelöllä sulivat suussa. Vadelmat kiehautin nopeasti sokerin avulla. Olivat  pakastettuja puolalaisia, halusin varmistua ettei salmonella iske. Tiramisua varten ostetut savoiardikeksit olivat just sopivia vadelmajälkkäriin.
Asettelut eivät olleet kovin hienot johtuen siitä, että oli aika kova nälkä.

 Kaalisalaatti
Kuumat koirat

Suikaloi valkokaali hyvin ohueksi. Kuori kurkku ja kuutioi se. Sekoita keskenään. Valmista kastike;  bulgarian jogurttia, joka ohennetaan kermalla ja sekoitetaan tasaiseksi. Maustetaan suolaa, mustapippuria, tuoretta timjamisilppua, dijonsinappia ja hunajaa.  Kaikki sekoitetaan tasaiseksi ja sekoitetaan edelleen kaaliseokseen.
Halkaise sämpylät ja levitä niille juustoa, nostele päälle kaalisalaattia ja höyrytetyt nakit, kaalisalaattia ja loput sämpylästä. Annostele kaalisalaattia komea keko vielä kuuman koiran seuraksi.

Vadelmatrifle
 Kiehauta jäiset vadelmat sokerin kera. Murustele savoiardikeksiä annosmaljojen pohjalle. Liruta päälle vadelmasosetta. Ota kauhalla kermajäätelöä ja lisää annosmaljoihin, taas keksiä, vadelmasosetta ja jäätelöä. Vatkaa tilkka kermaa vaahdoksi ja nostele huipuksi. Murustele vielä keksiä ja vadelmasosetta päälle.
Lusikka käteen ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.