Jälkiruokana oli kinuski-marjapiirakka, josta postaus on tuossa alempana.
Ensimmäistä kertaa sivelin kastikkeen lohen pintaan ennen uuniin menoa. Olipas se hyvä vaihtoehto.
Uunilohta creme fraiche-kastikkeella
Porkkana-kukkakaalilisäke
Porkkana-kukkakaalilisäke
Mozzarella-persikkasalaatti
5 kpl porkkanoita
1/2 keskikokoisesta kukkakaalista
50 g oivariinia
3 rkl vettä
suolaa, timjamia, meiramia, paprikaa
Pese ja pilko porkkanat. Huuhtele kukkakaali ja pilko se kukinnoiksi. Pilko myös kanta. Kuullota porkkanoita ja kukkakaalin kantapaloja oivariinissa noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Lisää mukaan kukkakaalikukinnot, mausteet ja vesi. Keitä kannen alla hiljakseen miedolla lämmöllä. Kukkakaali saa olla juuri ja juuri pehmeää.
Leikkaa lohi (1kg) pystypaloiksi. Voitele uunivuoka. Lado lohipalat tiiviisti vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla (3tl) ja rouhaise päälle musta/valkopippuriseosta. Notkista cremefraiche (1prk) jogurtilla (2rkl) ja levitä seos tasaisesti lohen pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Mozzarella-persikkasalaatti
On tosi herkullisia ruokia taas , nam..:)
VastaaPoistaUunilohi on herkkuani, luultavasti voisin syödä vaikka joka päivä. :-).
VastaaPoistaOijoi, naminami. Melkein samaa tein sunnuntaina.
VastaaPoistaAskartelin itte,
VastaaPoistaKiitos. Kyllä maistuivat.
Unelma,
Lohi on todella hyvää ja sitä saakin syödä viikoittain.
Anna,
Hyvää sunnuntairuokaa.