maanantai 15. elokuuta 2011

Peruna-kesäkurpitsavuoka vuohenjuustosalaatilla

Nyrjäytin aika pahasti nilkkani tänään, joten liikkuminen oli todella hankalaa. Siksipä keittiössä ruokavalinnat oli tehtävä "vamman" huomioonottaen. Peruna-kesäkurpitsavuoka  oli just passeli tänään samoin vuohenjuustosalaatti. Minimoin keittiössä liikkumisen ja seisomisen.

Peruna-kesäkurpitsavuoka
Vuohenjuustosalaatti

7-8 perunaa
puolikas kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä silputtuna
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria, paprikaa
rypsiöljyä
Huuhtele, harjaa tai kuori perunat  ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Laita peruna- ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain uunivuokaan. Perunakerros sekä pohjalle että päälle. Ripottele kerrosten väliin valkosipulia, timjamia, suolaa ja mausteita. Pirskottele pinnalle rypsiöljyä.  Paista vuokaa 180-asteessa noin 45-50 minuuttia.
Tarjoa esim vuohenjuustosalaatin kera. Vuoka sopii hyvin myös liharuokien kanssa.

2 kommenttia:

  1. voi sentään, pikaista paranemista nilkalle ! Teija

    VastaaPoista
  2. Teija,
    Kiitos. Vielä täällä onnutaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.