keskiviikko 17. elokuuta 2011

Juustosalaatti Tunnustus

Kokkasin tänään salaatin. Jääkaapissa oli Violan salaattijuustopurkki, se oli fetaa muistuttavaa. Feta nimitystähän ei saa käyttää, se kuuluu vain kreikkalaisille Ihan hyvä niin, emmehän mekään halua luovuttaa karjalanpiirakoiden, juustopaistin, ruisleivän, muikkujen  ja muiden ns perinneruokiin lueteltujen ruokiemme nimiä ja perinnettä muille maille.  Tälle fetaa muistuttavalle juustolle pitäisi vain keksiä osuva nimi. Sitä en nyt mieti sen kummemmin, miettiköön meijerit sitä. Samaa kastia ovat parmesaani ja parmankinkku, niiden alkuperä on ihan muualla kuin Suomessa.

Juustosalaatti
Salanovasalaattia sekä tummaa että vihreää, kurkkuviipaleita, punasipulia, neitsyt oliiviöljyä, avokadoa, fetaa muistuttavaa juustoa, vihreitä kivettömiä oliiveja, kirsikkatomaatteja. Tässä taisi olla kaikki ja sitten nauttimaan.

Tunnustus
Kiitos Tupu tunnustuksesta. Ne ilahduttavat aina. Tunnustuksen mukana sain 10 kysymystä, joihin kuuluu vastata. Tunnustus on lähetettäävä 10:lle bloggaajalle eteenpäin. Nyt on jo niin myöhäinen ilta, että annan tämän eteenpäin sinulle tuntematon blogini lukija. Ole hyvä ja ota tämä vastaan ja kerro omassa blogissasi vastaukset näihin kysymyksiin linkittämällä blogiini.

1. Suosikkiväri: Harmaa ja musta
2. Suosikkieläin: Pihan linnut
3. Suosikkinumero: 24
4. Suosikki alkoholiton juoma: Raikas vesi
5. Facebook vai Twitter?  Facebook
6. Intohimosi: Lukerminen, sisustus, kokkaaminen, matkat
7. Saada vai antaa lahja? Antaa
8. Suosikkikuvio: Ympyrä
9. Suosikkiviikonpäivä: Lauantai
10. Suosikkikukka: iiris, orkidea

2 kommenttia:

  1. Mielestäni Rainbow on keksinyt oivan nimen; salaattijuusto! Meillä ainakin ajaa asiansa kun mies pakkaa jupisemaan samaisista karjalanpiirakkasäännöksistään ;)

    VastaaPoista
  2. anonyymi
    Salaattijuuston nimellä oli tämä Violan juustokin. Se ei taas kerro juuston luonteesta mitään. Fetahan on aika voimakas hapan juusto esim verrattuna mozzarellaan. Saakohan mozzarella.nimitystäkään kohta enää käyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.