tiistai 2. elokuuta 2011

Kesäkaali-porkkanapaistos

Kesäkaali ja porkkana kypsyivät huolettomasti uunissa. Jääkaapissa oli juustojämiä, emmentalia, kovaa ja pehmeää vuohenjuustoa. Halusin käyttää ne pois. Siihen sopi kasvispaistos. Nyt on enää muisto vain juustojämistä.

Kesäkaali-porkkanapaistos

3/4 keskikokoisesta kesäkaalista
6 keskikokoista kesäporkkanaa
3 dl kasvislientä + fondikuutio
150g  juustojämiä
1 dl kermaviiliä
3 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 tomaattia
tuoreita yrttejä
Suikaloi kaali. Pese porkkanat ja viipaloi. Keitä kasvisliemi ja sulata joukkoon paloitellut juustot.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kaali ja porkkana. Suurusta juustoinen kasvisliemi vehnäjauhoilla.
Ripottele mukaan suolaa ja mustapippuria. Kaada liemi vuokaan kasviksille. Levitä pinnalle kermaviili ja viipaloi päälle tomaatit. Kypsennä 180 asteessa noin 50 minuuttia. Levitä annoksille tuoreita yrttejä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.