maanantai 8. elokuuta 2011

Päärynäbroileria

Koska päärynöitä oli ostettu, ne on käytettävä. Keksin kyllä käyttöä. Päärynä sopii broilerin kanssa hyvin. Kehittelin kasarissa haudutetun broileriruuan. Maustoin sen aika tuhdisti, joten mieto riisi sopi hyvin lisäkkeeksi.
Salaatinkin pyöräytin, se napsittiin jo broilerin hautuessa.
Mausteisen ruuan jälkeen kaipaa jotain makeaa ja viileää. Siksi annostelin jäätelöä, pensasmustikoita ja vaahtokarkkeja.

Päärynäbroileria
3 päärynää
2 rkl hunajaa
2 rkl punaviinietikkaa
n. 800 g broilerin ohutleikettä paloiteltuna
voita ja rypsiöljyä
ruususuolaa, basilikaa, chiliä, currya, paprikaa
3 dl kanalientä
2 rkl maissijauhoja + vesitilkka
1 dl kermaa
Kuori ja kuutioi päärynät. Sekoita hunaja ja punaviinietikka. Kaada se päärynöille ja jätä odottamaan.
Paista broileripalat voi/rypsiöljyseoksessa.  Mausta broileri ennen kääntämistä. Nosta broileripalat kasariin, huuhtele pannu siivilän kautta kasariin ja lisää joukkoon kanaliemifondi palana. Hauduta noin 15-20 minuuttia.
Lisää kasariin päärynäkuutiot liemineen ja hauduta noin 10 minuuttia. Sekoita maissijauhot kylmään veteen ja lisää kasarin nesteeseen sekoittaen. Anna kypsyä 3 minuuttia. Lisää kerma ja tarkista maku. Tarjoa riisin kera.

Salaattina kesäkaalia, lehtisalaattia, kurkkua, tomaattia, juustokuutioita. Kastike oliiviöljy maustettuna mustapippurilla.

Jäätelö, pensasmustikat ja vaahtokarkit

3 kommenttia:

  1. Jäätelöä ja mustikoita;herkkua!

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Raikasta ja maistuvaa

    VastaaPoista
  3. Täällä oli taas niin paljon ihania ruokia esillä, en ole ehtinyt käymään.
    Sinä olet oikea mestarikokki.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.