tiistai 23. elokuuta 2011

Savulohispagetti - Persikkakakku

Siitä on jo aikaa, kun pastaa tein. Jotenkin oli jo ikävä pastaa. Valmistin spagetille lämminsavukirjolohikastikkeen. Savustettu lohi oli hyvin tuoretta, vastasavustetun mehevää ja sen maku sopi hyvin pastaan.  Mozzarellajuustoa oli paketti jääkaapissa ja sille löytyi nyt erilainen käyttökohde. Olin varannut sen salaatille, mutta uusiahan saa kaupasta.
Persikoita oli jäljellä kolme kappaletta. Niiden aika oli nyt päätyä jälkiruokaan. Valmistin pienen yhden munan murotaikinan, jonka alla persikat kypsyivät sopivaksi.

Lämminsavulohispagetti 4:lle

450 g täysjyväspagettia
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
1 dl  konjakkia
125 g lämminsavukirjolohta tmv
cayennepippuria ripaus
4 rkl pilkottua tuoretta persiljaa
100 g mozzarellajuustoa kuutioina
suolaa ja mustapippuria
Kiehauta 3 litraa suolalla maustettua vettä. Lisää spagetti ja keitä al denteksi. Valuta ja lisää mukaan oliiviöljy ja laita takaisin kattilaan. Pidä kannen alla lämpimänä.
Kaada kerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen, älä anna kiehua. Kaada konjakki toiseen kattilaan ja sama juttu kuumenna kiehumispisteeseen, älä anna kiehua.  Ota kattilat liedeltä ja sekoita kerma ja konjakki. Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi (poista kuori) ja lisää kermaseokseen. Mausta suolalla ja cayenne- ja mustapippurilla.  Kaada kastike spagetin joukkoon, lisää pilkottu persilja ja  annostele lautasille.
Ripottele lopuksi päälle mozzarellakuutiot.

Persikkakakku
3 kypsää persikkaa, halkaise ja poista kivet
3 tl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Pane lohkotut persikat kattilaan, lisää fariinisokeri, vanilja, ja vesi. Hauduta 5 minuuttia. Laita persikkalohkot voideltuun pieneen uunivuokaan.
Kakun kansi
70 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri,  lisää muna sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot voi/munaseokseen. Sekoita.  Nostele taikina persikkalohkojen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.