torstai 4. elokuuta 2011

Pekonispagetti

Kiehautin täysjyväspagetin ja pyöräytin pekonikastikkeen sille. Ja pekoni on, kuten tiedätte, spagetin paras ystävä. Tein selkeän ja yksinkertaisen version, eipä se makua pilannut. Aina yhtä hyvää..

Pekonispagetti

400 g täysjyväspagettia
2,5 l vettä
2 tl ruususuolaa
Kiehauta vesi, lisää suola ja spagetti.Keitä noin 8 minuuttia. Valuta ja kaada kattilaan. Sekoita mukaan juuri valmistamasi  kastike, jonka ohje on alapuolella. Juustoraastetta en nyt käyttänyt, korvasin sen raikkaalla salaatilla. Se olikin hyvä lisä pekonispagetille.
Pekonikastike 
170 g lihamestarin vasta viipaloimaa pekonia
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
mustapippuria, chiliä, paprikaa
1 1/2 dl kermaa (saa laittaa enemmän jos haluaa)
Leikkaa pekoniviipaleista nahka pois (jätä se talteen jääkaappiin odottamaan sopivaa hetkeä myöhemmin) kuutioi pekoni. Kuumenna pannu ja nosta pekonikuutiot pannulle. Ruskista ne ja lisää suola. Kaada irronnut rasva pois, jätä hieman pannulle. (Voit ottaa rasvan talteen jos haluat). Nosta pekonikuutiot talouspaperin päälle hetkeksi. Kuullota keskilämmöllä pannuun jääneessä rasvassa murskatut valkosipulit. Lisää pannulle mausteet ja kuullota niitä hetki. Nosta pannulle valutetut pekonikuutiot. Lisää nyt kermaa ja anna kiehua miedolla lämmöllä toffeemaiseksi eli kasaan. Kaada kastike sekoittaen kuumalle spagetille. Ja sitten syömään salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.