Ostin Ehrmannin rahkajogurttia (0,9%), viisi purkkia 3 eurolla. Kokosin jo tänään ensimmäisen vadelma-mansikkajälkiruuan tähän rahkajogurttiin.
Pippurikylkeen käärityt porkkanat
6 keskikokoista porkkanaa
rypsiöljyä ja voita
suolaa, muskottipähkinää, mustapippuria
12 viipaletta pippurikylkeä
3/4 dl parmesaanilastuja
persiljaa
Pese porkkanat, jos haluat voit kuoria. Keitä porkkanat puolikypsiksi. Valuta. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa neljään osaan. Kuumenna öljy/voi pannulla ja lisää porkkanat. Mausta. Kääntele. Hauduta noin 5 minuuttia.
Nosta porkkanat ja anna niiden jäähtyä hetki. Niputa neljän soiron ryhmiksi ja kiedo kylkiviipaleet ympärille. Laita uunivuokaan. Lisää porkkanoille tilkka pannun huuhdelientä. Lisää pinnalle parmesaanilastut. Kypsennä 180-asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Sekoita lisukkeeksi esimerkiksi lollorossosalaattia, jossa mukana kurkkua ja tomaattia, kastikkeena oliiviöljy/sitruuna-vinaigrette.
Vadelma-mansikkarahkajogurtti
Sekoita rahkajogurttiin tilkka kermaa, hunajaa ja soseutettua vadelmaa. Kokoa annos ja sujauta mukaan mansikoita.
Nam..rahka on minunkin herkkau isolla H:lla.
VastaaPoistaTosiaan nyt rupeaa pikkuhiljaa kotimaiset kasvikset olemaan parhaimmillaan ja porkkana on hyvä lisuke tai ruuan pääaines.
Tuija,
VastaaPoistaPorkkana sopi hyvin tuon possunkylkileikkeen kanssa.