lauantai 20. elokuuta 2011

Aprikoosiahvenia - Kirsikkakääretorttu

Piti kokeilla tänään  Kodin Kuvalehdestä bongaamaani aprikoosikalaa. Valitsin kalaksi ahvenfileet, tietenkin muukin valkolihainen kalafilee kävisi.  Hillo ei ottanut pohjaan, kuten ohje varoitti. Keitin riisiä lisukkeeksi ja höyrytin kukkakaalia riisikattilan päällä.
Pyöräytin jälkiruuaksi kahvipöytään kirsikkakääretortun. Aika perinteisen, kuten kääretortut yleensä ovat.


Aprikoosiahvenet
Höyrytettyä kukkakaalta ja riisiä

6 ahvenfilettä
2 dl aprikoosihilloa
3 rkl omenasiideriä
3 rkl voisulaa
musta/valkopippuria, suolaa, timjamia
limeviipaleita
Sekoita voisulaan aprikoosihillo ja omenasiideri. Anna vetäytyä noin 45 minuuttia.
Ruskista ahvenfileet voissa molemmin puolin. Mausta. Valuta mukaan vähitellen aprikoosiseosta. Pidä lämpö miedolla. Lisää apriokoosiseosta sitä mukaa, kun se valuu kalalta pannulle. 
Keitä pitkäjyväriisiä ja nosta kattilan päälle höyrystymään kukkakaalikukinnot. Peitä kannella. Lisää kukkakaalin joukkoon parmesaanilastuja ja suolaa.
Kokoa annokset syvälle lautaselle, lusikoi aprikoosikastiketta annoksille. Nostele limeviipaleet kalafileille.

Kirsikkakääretorttu
Pohja
3 munaa
1 1/2  dl sokeria
3/4 dl ohrakasta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi mukaan sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti. Anna hieman jäähtyä.
Täyte
kirsikkahilloa, kermavaahtoa (1 1/2 dl), luomujogurttia (1 dl) 3/4 dl tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria.
Levitä pohjalle kirsikkahillo, Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeri ja jogurtti sekä vanilja ja vatkaa tasaiseksi. Levitä hillon päälle ja kääri rullalle.


3 kommenttia:

  1. No en olis kyllä itse keksinyt yhdistää aprikoosia ja kalaa, nam, varmasti herkullista. Tätä täytyy kokeilla:)
    Kyllä herahti vesi kielelle kääretortustakin.

    VastaaPoista
  2. Voi ei, ihanaa kaikki mitä olet tehnyt. Miten voikaan näyttää kääretorttu noin herkulta.

    VastaaPoista
  3. Viivi,
    Minustakin se oli sen verran erikoinen yhdistelmä. että pakko oli kokeilla. Eikä ollenkaan hullumpaa.
    Kääretorttu oli tänään vetäytyneenä vielä parempaa kuin eilen.

    Mausteinen Manteli,
    Huomasin tänään, että kääretorttu paranee yön yli vetäytyessään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.