Tampereella Työväenmuseo Werstas on avannut Rieväkylä ja Euroopan maku-näyttelyn 27.1.2011. Näyttely on avoinna 18.9.2011 saakka. Näyttelyn visuaalinen suunnittelija Kati Lehtinen pyysi minulta täältä Kotona-blogista kaksi ruokakuvaa näyttelyyn. Molemmat kuvat ovat toukokuun 2010 postauksistani. Kuvista tehdään näyttelyyn palapelit, joita kävijät voivat koota halutessaan.En ole vielä käynyt näyttelyssä. Aion mennä sinne kevään kuluessa. Menkää tekin.
1 kg naudan jauhelihaa, sekoitetaan kulhossa lusikalla
2 tl suolaa lisätään ja pyöräytetään jauhelihan sekaan
1 kananmuna vatkataan lasissa ja sekoitetaan jauhelihaan
4 kpl ruisnäkkäriä murustetaan
1 dl kermaa ja 1 dl vettä sekoitetaan ja ruismuruste lisätään turpoamaan nesteeseen ja sekoitetaan jauhelihaseoksen joukkoon
2 tl maustepippuria
2 tl paprikajauhetta
Jauhelihaseos sekoitetaan käsin tasaiseksi taikinaksi
Jauhelihataikinasta pyöritellään noin 25 kpl lihapullia, jotka paistetaan kypsiksi pienessä määrässä voita.
Melonisalaatti näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaKiitos.