maanantai 14. helmikuuta 2011

Munakoiso-kesäkurpitsavuoka

Kasvisruoka maistui kevyen raikkaalta. Olin jo pitemmän aikaa ajatellut jossain vaiheessa valmistaa munakoisosta ruokaa. Talvipakkaseen ruoka toisi mukavan kesäisen tuulahduksen. Tänään se toteutui ja olin tyytyväinen. Ruoka oli maittavaa.

Munakoiso-kesäkurpitsavuoka 

1 munakoiso (pienehkö) viipaloituna
1 kesäkurpitsa viipaloituna
1 sipuli renkaina
2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 dl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä paloiteltuna
3/4 dl savupaahdettua paprikaa paloiteltuna
suolaa, mustapippuria
2 munaa
1 dl kermaa ja 1 dl rasvatonta maitoa
2 dl juustoraastetta
Voitele vuoka. Lado vuokaan kerroksittain aineet, ripottele väliin suolaa ja mustapippuria. Sekoita munamaito ja 1 dl juustoraastetta, ripauta myös hieman suolaa ja mustapippuria. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Kypsennä 180-asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä salaattia.

3 kommenttia:

  1. Tätäkin tekisi mieli kokeilla. Munakoiso on suosikkini.

    VastaaPoista
  2. Unelma
    Tämä on hyvää ja kevyttä

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Tänään meillä herkuteltiin munakoiso-kesäkurpitsavuoan antimilla. Oli todellakin hyvää, taatakin tykkäsi. Munakoiso ei vielä ole minua pettänyt. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.