perjantai 4. helmikuuta 2011

Jauhelihapiirakka

Leivoin tänään jauhelihapiirakan.   Se sopi illalliseksi hyvin, koska ehdimme syömään tavallista myöhemmin.
Tein lisukkeeksi salaattia, samaa jota yleensä teen. Piirakan kuvasin pari tuntia ennen ruokailua, joten annoskuvaa ei nyt ole.
Jauhelihapiirakka

150 g voita
n 3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
400 g vähärasvaista nautajauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1tl maustepippuria, 1 tl paprikaa ja 1 tl suolaa
Ruskista jauhelihaa rypsiöljytilkassa pannulla muutama minuutti. Lisää mukaan sipulisilppu ja mausteet kuullota hetki. Kaada seos esipaistetulle pohjalle.
Lisää jauhelihaseoksen pinnalle juustoraastetta sen verran, että seos peittyy.
2 munaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl kermaa
suolaa ja maustepippuria
Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Paista 200-asteessa noin 20-30 minuuttia. Nauti salaatin kera.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.