Tein lisukkeeksi salaattia, samaa jota yleensä teen. Piirakan kuvasin pari tuntia ennen ruokailua, joten annoskuvaa ei nyt ole.
Jauhelihapiirakka
150 g voita
n 3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
400 g vähärasvaista nautajauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1tl maustepippuria, 1 tl paprikaa ja 1 tl suolaa
Ruskista jauhelihaa rypsiöljytilkassa pannulla muutama minuutti. Lisää mukaan sipulisilppu ja mausteet kuullota hetki. Kaada seos esipaistetulle pohjalle.
Lisää jauhelihaseoksen pinnalle juustoraastetta sen verran, että seos peittyy.
n 3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
400 g vähärasvaista nautajauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1tl maustepippuria, 1 tl paprikaa ja 1 tl suolaa
Ruskista jauhelihaa rypsiöljytilkassa pannulla muutama minuutti. Lisää mukaan sipulisilppu ja mausteet kuullota hetki. Kaada seos esipaistetulle pohjalle.
Lisää jauhelihaseoksen pinnalle juustoraastetta sen verran, että seos peittyy.
2 munaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl kermaa
1/2 dl kermaa
suolaa ja maustepippuria
Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Paista 200-asteessa noin 20-30 minuuttia. Nauti salaatin kera.
Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Paista 200-asteessa noin 20-30 minuuttia. Nauti salaatin kera.
Ai ai, on kyllä maittavan näköistä.
VastaaPoistaTupu,
VastaaPoistaKannattaa kokeilla.