sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Naudansisäpaistipihvit valkosipulipastalla

Olin ajatellut valmistaa valkosipulipastaa ja sille pihvit. Kauppahallin mehukas naudansisäpaistipihvi  oli juuri sopiva mausteiselle luomupastalle. Vieläkin tunnen ruuan aromit suussani. Pasta oli hyvä valinta pitkästä aikaa.

Naudansisäpaistipihvit ja valkosipulipasta

Ota pihvit hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Voitele ne rypsi- tai oliiviöljyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Kuumenna pannu, sipaise sille hieman öljyä. Nosta pihvit pannulle. Kypsennä noin 1 1/2 minuuttia, käännä ja kypsennä saman verran.  Nosta pihvit  pannulta ja kääri folioon vetäytymään.

Laita durumvehnäpasta kiehuvaan veteen, johon on lisätty suola. Keitä pasta al denteksi. Minulla oli ohutta spagettia.
Valmista kastike. Pilko kolme isoa luomuvalkosipulia pieneksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja puolita. Pilko pala tuoretta suippochiliä. Kuumenna oliiviöljy, laske lämpö miedohkoksi. Kuullota valkosipulia  ja chiliä hetki. Lisää mukaan kirsikkatomaatit sekä ripaus sokeria ja suolaa.  Kypsennä seosta, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
Valuta pasta ja lisää pasta pannulle, sekoita. Annostele annokset lautasille.

2 kommenttia:

  1. Oikeaa sunnuntairuokaa! Pitääpä vinkata köksälle ensi sunnuntaiksi :-)

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Mikäpä parempaa kuin pihvi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.