Jälkiruuaksi perinteistä pannukakkua vadelmahillon kera. Eiköhän näillä ruuilla jaksa vähän aikaa.
Jauheliha-tomaatti-perunalaatikko
10 kpl perunoita600 g jauhelihaa, 20%sika/80%nauta
2 salottisipulia silputtuna
4 kpl tomaatteja viipaloituna
1/2 l maitoa
2 kananmunaa
2 tl suolaa
2 rkl soijaa
mustapippuria, ripaus sokeria
juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat kulhoon ja mausta suolalla (1tl). Anna maustua 15 minuuttia, jotta neste irtoaa perunoista. Paista rypsiöljytilkassa silputut salottisipulit ja jauheliha. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Puristele perunoista ylimääräinen neste pois. Lisää perunoiden joukkoon jauhelihaseos. Sekoita. Kaada puolet voideltuun vuokaan. Viipaloi tomaatit ja lado vuokaan perunaseoksen päälle. Ripottele tomaateille hieman sokeria. Lisää loput perunaseoksesta ja lado pinnalle loput tomaattiviipaleet, ripauta sokeria. Sekoita munamaito ja suola (1tl).
Kaada seos uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Pannukakku
Hyvää suomalaista perusruokaa ja maittavaa!
VastaaPoistaNelli,
VastaaPoistaTämä oli hyvää. Ainoa miinus tuli tomaateista. Tähän aikaan ei saa oikein mehukkaita tomaatteja. Olisin voinut käyttää purkkitomaatteja.