torstai 24. helmikuuta 2011

Jauheliha-tomaatti-perunalaatikko Pannukakku

Tälle päivälle sain ruokavieraita. Ruoka saisi olla helppoa ja yksinkertaista perusruokaa. Se oli hyvä lähtökohta, ajattelin valmistaa simppelin ja uunissa kypsyvän laatikkoruuan. Jauheliha ja peruna on täyteläinen yhdistelmä, lisäsin mukaan vielä tomaatteja.
Jälkiruuaksi perinteistä pannukakkua vadelmahillon kera.  Eiköhän näillä ruuilla jaksa vähän aikaa.

Jauheliha-tomaatti-perunalaatikko
10 kpl perunoita
600 g jauhelihaa, 20%sika/80%nauta
2 salottisipulia silputtuna
4 kpl tomaatteja viipaloituna
1/2 l maitoa
2  kananmunaa
2 tl suolaa
2 rkl soijaa
mustapippuria, ripaus sokeria
juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat kulhoon ja mausta suolalla (1tl). Anna maustua 15 minuuttia, jotta neste irtoaa perunoista. Paista rypsiöljytilkassa silputut salottisipulit ja jauheliha. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Puristele perunoista ylimääräinen neste pois. Lisää perunoiden joukkoon jauhelihaseos. Sekoita. Kaada puolet voideltuun vuokaan. Viipaloi tomaatit ja lado vuokaan perunaseoksen päälle. Ripottele tomaateille hieman sokeria.  Lisää loput perunaseoksesta ja lado pinnalle loput tomaattiviipaleet, ripauta sokeria. Sekoita munamaito ja suola (1tl).
Kaada seos uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.

Pannukakku
Sekoita taikinaksi 1 prk  kermaviiliä, 2 dl maitoa, 1 kananmuna, 1/2 tl suolaa, 3 rkl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 50 g juoksevaa margariinia. Anna levätä puoli tuntia. Paista voidellussa suorakaidevuoassa (n1/2 uunipellillinen) 225-asteessa noin puolituntia.

2 kommenttia:

  1. Hyvää suomalaista perusruokaa ja maittavaa!

    VastaaPoista
  2. Nelli,
    Tämä oli hyvää. Ainoa miinus tuli tomaateista. Tähän aikaan ei saa oikein mehukkaita tomaatteja. Olisin voinut käyttää purkkitomaatteja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.